Sari la conținut

Braşovul găzduiește Etapa Naţională a concursului „Prietenii Pompierilor”

brasovul-gazduieste-etapa-nationala-a-concursului-pentru-elevi-prietenii-pompierilor

Pentru trei zile Brașovul este capitala micilor pompieri din România. 250 de elevi, între 11 și 15 ani se întrec, pătimaș, în cadrul concursului „Prietenii pompierilor”.

În perioada 11 – 14 iulie 2018, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei” al judeţului Braşov în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Braşov organizează Etapa Naţională a concursului tehnico-aplicativ pentru elevi „Prietenii pompierilor”, etapă la care participă peste 250 de elevi, reprezentând 13 judeţe din ţară.

La întreceri participă elevi de gimnaziu şi de liceu, aparţinând şcolilor generale şi liceelor din ţară, câştigători ai etapelor judeţene, reprezentanți ai judeţului gazdă şi câştigătorii ediţiei trecute.

Concursurile cercurilor tehnico-aplicative de elevi se organizează, pe etape, de către Ministerul Educaţiei Naţionale şi Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi al unităţilor subordonate.

Întrecerile au un caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv, vizează domeniul apărării împotriva incendiilor şi se organizeaza având ca obiective: dezvoltarea capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a pericolelor generate de situaţiile de urgenţă pentru viaţă şi mediu, precum şi promovarea atitudinilor şi a comportamentelor corespunzatoare în rândul elevilor; formarea şi dezvoltarea la elevi a unor trasături morale, cum sunt: iniţiativa, spiritul de echipă, curajul, disciplina şi spiritul de fair-play; cunoaşterea şi aprecierea factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă la care e expusă comunitatea din care fac parte; adoptarea comportamentului adecvat şi cunoaşterea modului de acţiune în cazul iminenţei producerii sau al apariţiei unui incendiu; dezvoltarea atitudinii de solidaritate şi de implicare voluntară în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Judeţul Brașov este reprezentat de elevi de la Colegiul de Ştiinţe „Grigore Antipa” şi de la Liceul Teoretic „Johannes Honterus”.

Etapa Naţională a concursului tehnico-aplicativ pentru elevi „Prietenii pompierilor” se desfăşoară după următorul program:

Miercuri, 11 iulie 2018, începând cu ora 18:00, la Sala festivă a Liceului „Johannes Honterus” Braşov – Conferinţa de presă şi şedinţa tehnică;


Joi, 12 iulie 2018, începând cu ora 10:00, în Piaţa Sfatului – festivitatea de deschidere şi defilarea echipelor participante;


12 – 13 iulie 2018 - antrenamente pe Arena „Ion Ţiriac”;


Sâmbătă, 14 iulie 2018, începând cu ora 09:00, pe Arena „Ion Ţiriac” se vor executa probele „Pista de îndemânare peste obstacole” şi „Ştafeta de 400 m cu obstacole”;


Sâmbătă, 14 iulie 2018., începând cu ora 18:00, pe Arena „Ion Ţiriac” – festivitatea de premiere.

Detalii interesante puteți afla urmărind Mix Actual: https://youtu.be/HO08QtTZC5I .

Comentarii

Ultimă oră