Sari la conținut

Braşovul este din nou judet cu vulnerabilitate ridicată Covid-19

brasovul-este-din-nou-judet-cu-vulnerabilitate-ridicata-covid19

  Braşovul, din nou vulnerabil. La răspândirea Covid 19, ne depăşesc doar Vâlcea, Bucureşti şi Vaslui


    Braşovul este din nou judet cu vulnerabilitate ridicată la epidemia de Covid-19, după ce a ajuns la o incidenţă de 1,4 cazuri la o mie de locuitori.

Institutul Naţional de Sănătate Publică a emis raportul în ce priveşte infecţiile cu Sars-Cov-2 din România pentru ultima săptămâna. Braşovul şi alte 5 judete – Cluj, Alba, Iaşi, Prahova şi Constanta – se află pe lista zonelor vulnerabile din România. Alte 16 judeţe au un număr de noi infectări care le menţine în media naţională, în timp ce 19 judeţe au un număr redus de noi cazuri.


   Pana ieri, Braşovul avea 5.972 de cazuri confirmate şi 200 de decese. Numai în ultima săptămână, în judetul nostru s-au înregistrat 447 de noi îmbolnăviri, ceea ce face ca doar municipiul Bucuresti şi judetele Iaşi şi Bacău – toate cu populaţii mai mari decât judetul nostru – să ne depăşească.


    În ce priveşte incidenţa cazurilor de noi infectări la mia de locuitori ne depăşesc doar judeţul Vâlcea, municipiul Bucureşti şi judetul Vaslui.
În săptămâna 21 - 27 septembrie 2020, 34,3% din totalul cazurilor s-au înregistrat în Bucureşti, Iaşi, Bacău, Constanta şi Braşov. În 15 judeţe si Municipiul Bucureşti se înregistrează o rata de incidenţă cumulată de peste 100 de cazuri la 100.000 locuitori iar, la nivel naţional, 1 caz din 25 de îmbolnăviri a fost înregistrat la personal medical.

Comentarii

Ultimă oră