Sari la conținut

Brașovul devine „Oraș de Poveste ”! Astăzi se inaugurează iluminatul festiv!

brasovul-devine-oras-de-poveste-astazi-se-inaugureaza-iluminatul-festiv

Luminițele festive se aprind astă-seară, în Brașov, cu ocazia sărbătorii Sfântului Nicolae.

lIuminatul de sărbătoare de pe străzile din centrul Brașovului va fi inaugurat, conform tradiției, pe 6 decembrie, la ora 17.00.

Seara prilejuiește și concerte speciale. După aprinderea iluminatului ornamental, pe scena din Piața Sfatului vor urca trupa Proconsul și celebra formaţie britanică SMOKIE.

Astăzi a fost deschis oficial și Târgul de Crăciun din Piaţa Sfatului, de unde turiștii vor putea cumpăra cadouri şi produse alimentare specifice Crăciunului. O altă zonă de târg de Crăciun va fi la patinoarul din piațeta Sfântul Ioan. Comercianţii au deschis deja obloanele căsuţelor de lemn încă de la primele ore ale dimineţii, astfel că participanţii la festivităţi se pot încălzi cu un vin fiert sau se pot îndulci cu turtă dulce şi prăjituri făcute în casă, după care pot admira şi cumpăra suveniruri handmade.


   Programul festiv va începe cu un videomaping pe clădirea muzeului de istorie, de la kilometru zero al oraşului, unde se consideră că este poziţionată Piaţa Sfatului. Momentul pregăteşte aprinderea iluminatului de sărbătoare. Seara se va încheia cu un recital Proconsul, urmat de cel al trupei britanice Smokie.


    Bradul amplasat în acest an în Piaţa Sfatului are 28 de metri înălţime, din care 25 deasupra solului, şi este împodobit cu 33.400 de beculeţe şi flashuri luminoase, 98 de modele luminoase şi 800 de metri de beteală.

Faţă de anii precedenţi, pentru iluminatul de sărbătoare din acest an nu există o culoare predominantă. Însă, din punct de vedere al ornamentelor, motivul predominant va fi turta dulce. Majoritatea elementelor luminoase şi a figurinelor artizanale de pe stîlpi au această tematică.

Spectaculoase sunt și tavanele luminoase, care în acest an au fost montate pe mai multe străzi pietonale din centrul istoric. Astfel, str. Republicii, Postăvarului, Michael Weiss, Diaconu Coresi, Apolonia Hirscher, cele 3 intrări spre Piața Enescu şi str. Valentin Wagner au fost acoperite cu 30 de kilometri de şiruri luminoase, însemnând aproape 300.000 de beculete şi flashuri.

La acestea se adaugă modelele luminoase de pe stâlpii de iluminat din Piața Sfatului şi cele de pe Casa Sfatului.

Și străzile din zona centrală (N. Iorga, bulevardul Eroilor, în zona Casa Armatei și Livada Poștei, strada Mureşenilor) sunt împodobite de sărbătoare cu 120 de modele luminoase. Anul acesta brazi împodobiți, de dimensiuni mai mici decât cel din Piața Sfatului, se vor găsi și în Piața Enescu, piaţeta Sf. Ioan și Piața Unirii.

Tot astazi va fi deschis publicului patinoarul din Piaţa Sf. Ioan (din spatele hotelului Aro), unde de asemenea a fost montat un Brad de Crăciun şi sunt amplasate cinci căsuţe, în două dintre acestea fiind depozitat echipamentul sportiv necesar patinoarului, alte trei fiind lăsate pe mâna unor organizaţii non-profit, pentru a-şi prezenta activitatea cum ştiu ele mai bine.

Se dă startul sărbătorilor de iarna și la noi. Braşovul redevine „Oraşul din poveste”. La ora 17 se aprind luminițele festive și se declară deschise manifestările de sărbători!

Pe toată durata lunii decembrie vor avea loc spectacole, concerte şi alte evenimente, acestea culminând cu petrecerea de Revelion, ale cărei vedete vor fi Conect-R şi Ellie White.

Comentarii

Ultimă oră