Sari la conținut

Brașovul devine al 10-lea oraș pe harta Street Delivery

brasovul-devine-al-10lea-oras-pe-harta-street-delivery

Brașovul devine al 10-lea oraș pe harta Street Delivery, evenimentul de arte și arhitectură care închide strada pentru mașini și o revendică pentru pietoni.

Inițiat în 2006 de Fundația Cărturești și Ordinul Arhitecților din România, Street Delivery este un eveniment-manifest care se desfășoară anual în marile orașe ale țării, printre care București, Cluj, Timișoara, Sibiu.

În perioada 10-12 septembrie are loc prima ediție Street Delivery Brașov, eveniment care va pietonaliza temporar o parte a Bulevardului Eroilor, segmentul dintre Modarom și Magazinul Star. Cu ocazia Forumului Orașelor Verzi, Street Delivery propune soluții pentru un oraș mai responsabil, mai viu, mai verde, un oraș mai prietenos cu cei mai tineri locuitori ai săi. Strada va fi mobilată cu spații de lectură, ateliere creative, activități sportive, expoziții și inițiative de mediu, spectacole de muzică și teatru care vor însufleți centrul orașului.

Tema acestei ediții este LEAPȘA: Loc de Joacă Urbană, astfel că activitățile organizate în fața Colegiului Național Unirea vor fi dedicate în primul rând copiilor.

Street Delivery Brașov caută proiecte creative pentru a transforma orașul într-un loc mai prietenos pentru tinerii locuitori și lansează un apel pentru proiecte prin care invită comunitățile orașului să se înscrie cu idei până pe 26 august, ora 23:00. Organizatorii vizează intervenții artistice, ateliere, campanii civice, proiecte educaționale, idei menite să îmbunătățească viața în oraș.

Cele patru secțiuni la care pot aplica cei interesați sunt: Activare Urbană, Intervenție Artistică, Apropiere Comunitară și Educație. Toate proiectele selectate vor fi susținute logistic și vor fi promovate pe platforma Street Delivery, iar 5 dintre ele vor fi sprijinite de sponsorii festivalului cu câte 300 de euro.


Street Delivery Brașov este organizat de Fundația Cărturești și Librăriile Cărturești Brașov, în parteneriat cu Forumul Orașelor Verzi.

Comentarii

Ultimă oră