Sari la conținut

Braşovul a pierdut organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret din iarna lui 2024

brasovul-a-pierdut-organizarea-jocurilor-olimpice-de-tineret-din-iarna-lui-2024

Brașovul a pierdut organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret 2024, în fața provinciei sud-coreene Gangwon

Provincia Gangwon, din Coreea deSud, a fost aleasă gazdă a ediției de iarnă din 2024 a Jocurilor Olimpice ale Tineretului (JOT), în dauna Brașovului.


   Braşovul a pierdut, la finalul săptămânii trecute, organizarea celei de-a patra ediţii a Jocurilor Olimpice de Tineret din iarna lui 2024, care vor fi găzduite de provincia sud-coreeană Gangwon, mai exact de localităţile Gangneung Şi PyeongChang.

  Celelalte oraşe care s-au aflat în cursă au fost Granada (Spania) şi Sofia (Bulgaria).


   Granada (Spania) și Sofia (Bulgaria) au fost alte orașe care și-au dorit găzduirea competiției, însă vineri, la a 135-a sesiune a Comitetului Internațional Olimpic (CIO), s-a decis oficial, ca provincia Gangwon, din Coreea de Sud să organizeze Jocurile Olimpice pentru tineret din 2024.


    „În primul rând doresc să felicit COSR şi Guvernul României pentru susţinerea candidaturii. Consider că ţările sunt apropiate ca infrastructură şi astfel este vorba despre influenţa pe care o avem pe plan global. Aici cred că am pierdut. Este nevoie să punem bazele conceptului de diplomaţie sportivă prin care să susţinem orice candidatură a României pentru organizarea unui eveniment şi a românilor pentru orice funcţie într-o structură de conducere internaţională. Din punctul meu de vedere acesta trebuie să fie un efort comun al Ministerului de Externe, Ministerul Tineretului şi Sportului, Federaţilor, Universităţilor, COSR şi societate civilă”, a declarant fostul consilier al ministrului Tineretului şi Sportului, în prezent preşedintele Institului Sportiv Român, Adrian Socaciu.


     Reprezentanţii Comitetului Olimpic şi Sportiv Român au explicat că în Coreea, la JOT 2024 se vor folosi mai ales instalaţiile de la PyeongChang (sporturi montane) şi Gangneung (sporturi pe gheaţă) construite pentru JO de iarnă 2018.


     Braşovul a organizat ediţia de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) din 2013.

Comentarii

Ultimă oră