Sari la conținut

Brașovul a pierdut o investiție de zece milioane de euro

brasovul-a-pierdut-o-investitie-de-zece-milioane-de-euro

Compania germană Sauter GmbH, cu sucursale în Wehingen şi Aldingen şi aproximativ 250 de angajaţi, a demarat o investiţie de peste 10 milioane de euro, pentru construirea unei unităţi de producţie a pieselor frezate în parcul industrial Arc Parc, din Dej, scrie bizbrasov.ro.

Sauter a fost interesată de mai multe zone din ţară pentru demararea acestei investiţii, precum Cluj, Ploieşti, Braşov, Sibiu, Bacău, Timişoara sau chiar în apropierea Bucureştiului, însă compania s-a decis asupra parcul industrial din Dej. Germanii vor produce la Dej, în principal piese frezate pentru industria auto. Unul dintre motivele pierderii investiției de către Brașov ar putea fi lipsa infrastructurii, tot mai des emisă șI de către investitorii prezenți deja aici.
Sauter va dezvolta la Dej o unitate de producţie pe o suprafaţă de aproximativ 3.000 de metri pătraţi, unde vor fi angajaţi 60 de oameni. Pentru administrarea fabricii din Dej, germanii au înfiinţat compania Sauter Turning Process, care îşi va începe activitatea din această lună.

Comentarii

Ultimă oră