Sari la conținut

Braşovul a activat planul anti-corona virus. După şcoli şi grădiniţe, se închid şi creşele!

brasovul-a-activat-planul-anticorona-virus-dupa-scoli-si-gradinite-se-inchid-si-cresele

După ce luni Guvernul a anunţat închiderea şcolilor şi a grădiniţelor în perioada 11 – 22 martie 2020, marţi, Primăria Braşov a comunicat faptul că în aceeaşi perioadă va fi suspendată şi activitatea creşelor. Decizia de suspendare a activităţii creşelor a fost semnată de viceprimarul Costel Mihai şi este valabilă pe perioada întreruperii cursurilor la unitățile de învățământ.


  Aceasta este una dintre măsurile anti-coronavirus ce au fost luate la nivelului municipiului Braşov.


   Astfel, marţi, primarul Braşovului, George Scripcaru a anunţat că, în urma Hotărârii nr. 6 din 9 martie 2020, a Comitetului Naţional pentru situaţii de urgenţă Situaţii de Urgenţă a dispus mai multe măsuri.


   Astfel, pentru prevenirea îmbolnăvirii populaţiei cu boli respiratorii, viroze şi combaterea gripei în toate imobilele de interes public, a tuturor mijloacelor de transport în comun şi a terminalelor RATBV se vor realiza dezinfectări zilnice.


   De asemenea, în perioada suspendării cursurilor, se va derula cea de a doua etapă de dezinfecție la toate unitățile de învățământ din municipiul Brașov.


   Tot pentru reduce riscul transmiterii coronavirusului, vor fi dezinfectate frecvent suprafeţele expuse (holuri, căi de acces a publicului, sălile de şedinţe, mesele şi birourile, a aparaturii electronice şi clanţelor uşilor). Ba mai mult, la intrarea în instituţii se vor pune covoraşele impregnate cu dezinfectant la intrările în instituţie. Tot în instituţii se vor amplasa dispensere pentru dezinfecţia mâinilor. Totodată, personalul din instituţii va fi instruit în ceea ce priveşte dezinfecţia meselor, birourilor.

Nu în ultimul rând, primarul a anunţat că în instituţii se vor pune afişe cu măsurilor de protecţie personală.


   Pe de altă parte, ediliul a anunţat limitarea accesului în clădirea Primăriei a cetățenilor, excepție face Centrul de Informații pentru Cetățeni.

Recomandări pentru cetăţeni:


   Pe lângă măsurile amintite, Primăria Braşov transmis cetăţenilor şi câteva recomandări. Astfel, cetăţenii sunt încurajaţi să folosească mijloacele online de comunicare cu Primăria, inclusiv pentru depunerea actelor. De asemenea, reprezentanţii municipalităţii au anunţat că braşovenii opt obţine informaţii la numărul de telefon 0268-405.000 sau a e-mail-lui contact@brasovcity.ro. Totodată, cetăţenilor li se recomandă să evite locurile aglomerate, cum sunt sălile de aşteptare de la Serviciul de Evidenţă a Persoanei sau de la Centrul de Informații pentru Cetățeni. Tot în aceste locuri, braşovenilor li se recomandă să nu meargă cu copii. Tot municipalitatea braşoveană le recomandă oamenilor să „respecte măsurile de protecţie personală”.

Măşti pentru personalul care se ocupă de curăţarea autobuzelor RATBV


    Conducerea RATBV a anunţat că începând de marţi seara, saloanele tuturor mijloacelor de transport public de călători ale RATBV sunt dezinfectate integral de către operatorul de specialitate al Primăriei Brașov, respectiv firma Coral Impex. De asemenea, în limita posibilităților, mijloacele de transport ce vor ajunge în terminalele RATBV sunt dezinfectate de personalul propriu al societății. În ceea ce-i priveşte pe angajaţii RATBV, lucrătorilor din cadrul Serviciului Curățenie al RATBV li s-au distribuit măşti. „Ceilalți angajați se pot spăla pe mâini în terminale, autobaze sau sediu. De asemenea, angajații au fost informați despre mijloacele de protecție prin afișe în toate punctele de lucru ale societății. Pe site-ul societății rulează de câteva zile mai multe slide-uri cu informații despre acest subiect”, a transmis RATBV.

Evenimente amânate sau anulate la Centrul de Agrement Braşov


    Un plan de măsuri anti-coronavirus a fost anunţat şi de Centrul de Agrement și Divertisment Poiana Brașov. Astfel, pe lângă faptul că suprafeţele vor fi dezinfectate zilnic, iar clienţii vor primi soluţii dezinfectante şi materiale informative, conducerea centrului a anunţat şi că evenimentele, cu peste 200 participanți, programate în luna martie se reprogramează, sau după caz, se anulează. De exemplu, Congresul Național de Pediatrie a fost anulat.



    Grădina Zoologică rămâne deschisă


   Pe de altă parte, directorul Grădinii Zoologice Braşov, Alin Pînzaru, a anunţat că acest obiectiv nu va fi închis. De asemenea, el a anunţat că şi la Zoo Braşov se vor face dezinfecţii zilnice, iar vizitatorii vor fi informaţi cu privire la prevenirea infectării cu coronavirus.

Comentarii

Ultimă oră