Sari la conținut

Braşovenii vor primi cadou cărţi pe stradă, de Ziua Internaţională a Cărţii

Braşovenii, alături de locuitorii marilor oraşe,  ar putea primi luni cadou cărţi, dar şi flori, după o străveche tradiţie catalană de Sfântul Gheorghe - 23 aprilie - când se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Cărţii şi Drepturilor de Autor, au anunţat mai multe instituţii de profil.La Braşov, trecătorii vor primi cărţi de la membrii clubului Tiuk.


Librăria online Elefant.ro celebrează şi anul acesta Ziua Internaţională a Cărţii şi Drepturilor de Autor, dăruind 3.000 de cărţi românilor pe 23 aprilie, în Bucureşti, Oradea, Cluj-Napoca şi Braşov.

"Dăruieşte o carte - Ziua Mondială a Cărţii" este o iniţiativă elefant.ro, fiind realizată cu sprijinul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional.


Ziua Internaţională a Cărţii şi Drepturilor de Autor este iniţiată şi sărbătorită de UNESCO, din 1995, în fiecare an, pe 23 aprilie, data la care s-a născut şi a murit William Shakespeare. Ziua de 23 aprilie este strâns legată de nume celebre ale literaturii mondiale, ca Miguel de Cervantes, Inca Garcilaso de la Vegas, William Wordsworth, Jules Barbey d"Aurevilly, Rupert Brooke, Halldór Laxness,Vladimir Nabokov şi Maurice Druon.

Începând din 2005, în România, pe 23 aprilie se sărbătoreşte şi Ziua Bibliotecarului.

Comentarii

Ultimă oră