Sari la conținut
brasovenii-sunt-invitati-sa-doneze-sange--(1)

În perioada concediilor, numărul donatorilor scade semnificativ, iar criza de sânge din spitale face diferența dintre viață și moarte.

România se află pe ultimul loc din Europa în ceea ce priveşte numărul donatorilor de sânge, conform ultimelor date furnizate de Institutul de Hematologie.

Doar 1,7% dintre români sunt donatori, comparativ cu alte state din Europa, unde procentajul ajunge până la 6,8% din populaţie.

Numărul donatorilor de sânge rămâne în continuare scăzut la Brașov. Din acest motiv, pentru a veni în sprijinul Centrului  de Transfuzie Sanguină din orașul nostru, brașovenii sunt așteptați să doneze sânge și să nu ignore minimul gest prin care pot salva o viață. Sângele donat are o durată de viaţă limitată, de aceea este important să existe donatori constant.

Alarmant este că un pacient are nevoie de sânge o dată la trei secunde.

Un donator primeşte șapte bonuri de masă pe care le va putea folosi la cumpărături în orice magazin care acceptă astfel de tichete, în același timp, va putea face gratuit și o serie de analize.

Un alt beneficiu ar fi primirea unei adeverinţe pentru reducere pe mijloacele de transport în comun pentru o lună, dar și o zi liberă.

Comentarii

Ultimă oră