Sari la conținut

Brașovenii pot vizita atelierele de artă alternativă

brasovenii-pot-vizita-atelierele-de-arta-alternativa

3A (Ateliere de artă alternativă). Aşa se intitulează proiectul inedit ce se desfăşoară în oraşul nostru. Este vorba de ateliere de artă alternativă ce îşi propun diversificarea ofertei cultural-turistice din Braşov prin realizarea unor lucrări de artă contemporană, ce se găsesc în câteva locaţii din municipiu.
Una dintre acestea aparţine artistei Magali Marc din Franţa şi se află la muzeul Casa Mureşenilor. Este vorba de o instalaţie video interactivă, prin care publicul poate experimenta diferite efecte.
„Prima dată când oamenii vin aici găsesc acest lucru ca fiind magic şi pot experimenta tot felul de lucruri. Le explic cum funcţionează tehnic această instalaţie şi chiar dacă nu sunt om de ştiinţă şitu cum trebuie folosită”, a explicat Magali Marc, artistă din Franţa.
„Braşovenii au ocazia să vadă în această lună creaţii artistice deosebite venite din zona artei contemporane. La Muzeul Casa Mureşenilor toţi cei care ne vor vizita vor putea vedea aceste lucrări interactive făcute de Magali Marc”, a precizat Valer Rus, director Muzeul Casa Mureşenilor. Expoziţia de la Centrul Cultural Reduta, care face parte tot din acest proiect este semnată de o artistă din Austria.
„Toată munca mea este legată de amintiri şi copilărie. Dar chiar şi d eloocuri străine. M-am mutat de curând într-o casă cu grădină şi asta mă nface să-mi reamintesc anumite lucruri din trecut pe care le transpun în realitate”, a mărturisit Elsa Martini, artistă Austria.
România este reprezentată de Daniel Roşca, care a prezentat o instalaţie în Turnul Artelor de sub Tâmpa.
„Am ales să facă această instalaţie cu peşti pentru că este un considerent aparte vizavi de muntele Tâmpa. Să vezi o mulţime de peşti în acest peisaj. Deşi la prima vedere pare puţin neadecvat, că nu avem aici un lac mare aici, dar există pentru că este un conglomerat. Şi oamenii pot fi ca nişte peşti când sunt adunaţi toţi la un loc”, a explicat artistul Daniel Roşca.
Proiectul cultural Ateliere de Artă Alternativă este finanţat de către Primăria Municipiului Braşov, Consiliul Judeţean Braşov şi Centrul Cultural Reduta şi organizat în parteneriat cu Depoul de Artă Urbană.
Braşovenii şi turiştii pot vedea lucrările de artă contemporană la sala de expoziţii temporare a Muzeului Casa Mureşenilor Braşov, sala Arcadia a Centrului Cultural Reduta, Turnul Artelor, foaierul sălii Patria şi piaţeta din faţa acestei săli.
Lucrările realizate de către cei cinci artişti pot fi vizionate până în 31 iulie.

Comentarii

Ultimă oră