Sari la conținut

Brașovenii pot afla de pe site-ul Primăriei la ce secţie de votare sunt arondaţi

brasovenii-pot-afla-de-pe-siteul-primariei-brasov-la-ce-sectie-de-votare-sunt-arondati

4 noi secții de votare la Brașov, pentru alegerile europarlamentare și referendum!

Începând din 22 mai 2019, braşovenii care nu ştiu la ce secţie de votare sunt arondaţi, pot afla acest lucru de pe site-ul Primăriei Braşov.

La fel cum s-a întâmplat şi la precedentele alegeri, pe pagina principală a site-ului brasovcity.ro  va exista o aplicaţie prin intermediul căreia, în funcţie de zona în care locuiesc, oamenii pot afla unde trebuie să meargă la vot în 26 mai 2019.

În plus, această aplicaţie le va fi utilă braşovenilor care stau în noile ansambluri rezidenţiale din Bartolomeu şi dar şi pentru cei din Tractorul, având în vedere că au fost amenajate patru noi secţii de votare în oraş.


   Mai exact, Primăria Braşov a anunţat că „având în vedere prevederile legale cu privire la numărul maxim de alegători arondaţi unei secţii de votare, cel mult 2.000, dar şi din dorinţa de a asigura un acces cât mai facil braşovenilor care doresc să îşi exprime opţiunea la alegerile europarlamentare şi la referendum, municipalitatea a propus Autorităţii Electorale Permanente, care a şi aprobat, înfiinţarea a 4 noi secţii de votare”.


   Astfel, cetăţenii din zona Avantgarden Bartolomeu nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze la Şcoala Gimnazială nr. 14, pe str. Agricultorilor nr. 2, ci vor putea vota la cele două secţii nou înfiinţate, nr. 151 şi 152, care vor fi deschise în cortul de evenimente de pe str. Egretei nr. 6-12. La Secţia nr. 151 pot vota cetăţenii cu domiciliul pe străzile Egretei şi Lebedei, iar la Secţia nr. 152, vor putea vota cetăţenii cu domiciliul pe străzile Albatrosului, Graurului, Lotusului, Pelicanului, Pescăruşului şi Salciei.

Alte două secţii noi se amenajează în cartierul Tractorul. Astfel, la Şcoala Gimnazială nr. 30, str. 1 Decembrie 1918 nr. 4 va funcţiona Secţia nr. 154, la care sunt arondaţi braşovenii de pe străzile Bronzului, George Moroianu, Ioan V. Socec, Manole Diamandi, Tiberiu Eremia (Tiberiu Eremie). Cea de a doua secţie nou deschisă, nr. 170, va funcţiona la Şcoala Profesională Germană Kronstadt, str. 13 Decembrie nr. 131, iar la această secţie pot vota cetăţenii cu domiciliul pe str. 13 Decembrie nr. impare 127-251 şi cei cu domiciliul pe str. 13 Decembrie, nr. pare 92-250.

Comentarii

Ultimă oră