Sari la conținut

Braşovenii îşi sărbătoresc patroana spirituală

Joi 8 septembrie, cu ocazia prăznuirii Naşterii Maicii Domnului, oraşul îşi va sărbători patroana spirituală printr-o serie de manifestări culturale şi artistice.
Manifestările vor pune accent pe caracterul religios al sărbătorii. Evenimentele vor începe încă de dimineaţă, la Biserica „Sfânta Treime, de Pe Tocile, unde, de la 10.00, va fi oficiată Sfânta Liturghie, apoi sunt programate o serie de alocuţiuni ale oficialităţilor.

Lansare şi expoziţie. Sărbătoarea va continua după amiază, de la ora 17.00, când la Centrul Cultural Reduta, este programată lansarea cărţii gen.bg.ex-adjunct SIE Gheorghe Dragomir - „Europa cu capul în stele şi trupul însângerat. Lumea care urmează să vină”. De asemenea, va fi vernisată o expoziţie de icoane pe sticlă, după care Grupul vocal Anatoly va susţine un concert.

Concert de Ziua Sfintei Marii. În aceeaşi zi, de la ora 19.00, braşovenii sunt invitaţi la un concert special pregătit de artiştii Operei Braşov. „Începând de anul trecut noi am organizat un concert dedicat patroanei spirituale a Braşovului, iar acest concert noi dorim să devină o tradiţie. Şi anul acesta, concertul va fi unul al bucuriei şi vom împleti momentele religioase dedicate acestei sărbători cu momente de mare strălucire muzicală din opere şi operetă”, spune Cristian Mihăilescu, directorul Operei Braşov, pentru bzb.ro.

Brâul va fi adus în 2012. Manifestările vor continua vineri, la Centrul Cultural Reduta, unde sunt programate o serie de şase proiecţii de filme cu tematică religioasă, intre care se numără: „Ostrovul” sau „Sfântul Ardealului, Părintele Arsenie Boca”. Deşi în urmă cu un an s-a vorbit foarte mult de aducerea la Braşov a „Brâului Maicii Domnului“ cu ocazia primei sărbători a Ocrotitoarei Braşovului, acest lucru nu a fost posibil. Cel mai probabil acesta va fi adus anul viitor.

Comentarii

Ultimă oră