Sari la conținut

Brașovenii își pot cumpăra cafele plătind cu versuri în Ziua Mondială a Poeziei

brasovenii-isi-pot-cumpara-cafele-platind-cu-versuri

„Platește cu poezie” a ajuns la cea de-a 5-a ediție.

Șase localuri din Brașov și câte unul din Bran și Râșnov vor vinde, pe 21 martie, cafele în schimbul unor poezii. Evenimentul îi îndeamnă pe oameni să își redescopere creativitatea la o ceașcă de cafea.

Pentru al cincilea an consecutiv, poezia devine pentru o zi monedă de schimb. Julius Meinl invită și în acest an românii pe 21 martie să se alature campaniei-manifest „Plătește cu poezie” ce va avea loc în peste 270 de cafenele din toată țara, care vor sărbători laolaltă Ziua Mondială a Poeziei.

La Brașov, poeții își vor putea plăti cafeaua cu versuri în Festival 39, Vlahia Restaurant & Lounge, restaurantul La Plăcinte de lângă Gară, în barul La Sculărie din cartierul Răcădău, pizzeria Bada Bing din Craiter și în cafeneaua Art Caffe de la Eliana Mall. În Râșnov va participa la campanie Cofetăria Radsor, iar în Bran Restaurantul Burg.

Campania „Plătește cu Poezie” a început în România în data de 25 octombrie 2013, când consumatori din toată țara au plătit cu poezie în 80 de locații Julius Meinl și au strâns în total 6.300 de poezii.

  Poezia poate avea un impact pozitiv asupra emoțiilor noastre, iar organizatorii consideră că momentul unei cafele este un excelent prilej de inspirație.

În locațiile înscrise în campanie, toți cei care aleg să participe la această sărbătoarea destinată poeziei pot folosi versurile ca monedă de schimb pentru a primi o cafea sau un ceai, la alegere, din partea casei.

Harta locațiilor participante din întreaga lume poate fi consultată pe site-ul evenimentului: https://www.meinlcoffee.com/ro/poezie/evenimente-poetice/plateste-cu-poezie-2017/ .

Tot de Ziua Internațonală a Poeziei, oricine intră pe pagina oficială de Facebook Julius Meinl poate deveni muză pentru artiști. Internauții sunt invitați să lase un comentariu cu o poezie preferată, iar trupa Otherside, împreună cu Helen, vor interpreta în timp real, începând cu ora 13:00, toate versurile primite.

Anul trecut, campania-manifest a reușit să strângă peste 18.000 de poezii scrise de români, din peste 70 de orașe din țară, toate acestea în schimbul cafelelor oferite în locațiile participante.

...........................................................
  „De Ziua Internațională a Poeziei, vino în locațiile Julius Meinl participante de pe tot globul și scrie o poezie, pentru a-ți însenina ziua! Hai să facem ziua de azi mai bună. Hai să schimbăm fiecare zi în mai bine. Așterne-ți sentimentele la o cafea sau un ceai și plătește cu propria ta poezie în cea de-a 5-a ediție globală a „Plătește cu Poezie“! Fii prezent în cafenele pe 21 martie. Ia-ți o cafea. Lasă-te inspirat. Plătește cu poezie”.

Comentarii

Ultimă oră