Sari la conținut

Brașovenii cu venituri reduse pot depune dosarele pentru „ajutoarele de încălzire”

brasovenii-cu-venituri-reduse-pot-depune-dosarele-pentru-ajutoarele-de-incalzire

Din 1 octombrie, brașovenii cu venituri reduse își pot pregăti dosarele pentru ajutoarele de încălzire. Dosarele pot fi depuse până în 20 noiembrie 2020

Brașovenii cu venituri mici pot începe să depună dosarele pentru obținerea ajutorului de încălzire în sezonul 2020 – 2021. Conform șefului Direcției de Asistență Socială Brașov, Mariana Topoliceanu, ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă pentru întregul sezon 1 noiembrie – 31 martie 2021 sau pentru o fracțiune din această perioadă în funcție de data depunerii documentației.


    „Pentru a beneficia de acest ajutor, încă de la începutul sezonului rece, dosarele trebuie depuse până în 20 noiembrie 2020. Consumatorii vulnerabili care îndeplinesc condițiile sunt așteptați să-și depună solicitările în vederea accesării ajutorului pentru a evita și remedia eventuale situații care ar putea conduce la prejudicierea drepturilor lor”, a declarat Mariana Topoliceanu.

   Cine beneficiază de acest ajutor

Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă familiilor şi persoanelor singure, cetăţeni români sau străini cu domiciliul sau, după caz, reşedinţa în municipiul Brașov, în funcție de venitul net mediu lunar pe membru de familie, dar și în funcție de sistemul de încălzire a locuinței utilizat.


   Conform legislației, consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie termică în sistem centralizat, beneficiază de ajutor lunar pentru încălzirea locuinţei, în situaţia în care venitul net mediu lunar pe membru de familie este de până la 786 lei în cazul familiilor şi 1.082 lei în cazul persoanelor singure.

Cei care utilizează pentru încălzirea locuinţei gaze naturale, energie electrică, combustibili solizi sau petrolieri pot beneficia de ajutor pentru încălzirea locuinţei, în situaţia în care venitul net mediu lunar pe membru de familie este de până la 750 lei.

Dosarul pentru întreg sezonul se depune o singură dată, pentru întreg sezonul rece, asta în cazul în care nu apare nici o modificare în ceea ce privește venitul sau numărul de membri ai familiei. În cazul în care apar astfel de modificări, acestea trebuie anunțate la DAS Brașov.


     Formularele tipărite (cerere și declarație pe proprie răspundere) se pot obține de la sediul DAS Brașov, de pe strada Panselelor nr. 23, dar pot fi descărcate și de pe site-ul instituiției www.dasbv.ro . Tot la sediul instituției se pot depune și dosarele, de luni până vineri, între orele 8.30 și 14.30.


         În sezonul rece 2019-2020 au beneficiat de ajutorul pentru încălzirea locuinţei pentru sezonul rece 303 familii.

Comentarii

Ultimă oră