Sari la conținut

Brașovenii au sărbătorit cu entuziasm Ziua Națională în stradă

brasovenii-au-sarbatorit-cu-entuziasm-ziua-nationala-in-strada

Sfidând vremea rece, peste 7000 de brașoveni și turiști au ieșit în stradă, pentru a sărbători Ziua Națională a României!


   Manifestările au început la ora 14.15, exact cum a fost programat, iar conform protocolului, primul punct pe agendă a fost întâmpinarea prefectului județului, Marian Rasaliu, de către Brigada 2 Vânători de Munte. A urmat intonarea Imnului de Stat și ceremonialul religios.

După aceste momente, Cristian Popescu, de la Aeroclubul Brașov, făcut un salt cu parașuta, cu aterizare la punct fix.


  A urmat defilarea personalului militar și a tehnicii militare, iar în acest timp Brașovul a fost survolat de 6 aeronave MiG 21 Lancer R, dar și de aparatele de zbor ale Aeroclubului Brașov.

Impresionanta defilare a personalului și a tehnicii s-a desfășurat pe traseul giratoriul Livada Poștei - Teatrul Sică Alexandrescu.


   Tot în data de 1 Decembrie, pe aleea pietonală dintre Parcul Nicolae Titulescu și Bulevardul Eroilor, între 14.00 și 16.00, instituțiile din MApN și MAI și-au prezentat dotările specifice: tehnică, armament și echipamente esențiale.

Și Junii Braşoveni au fost prezenți la evenimentele din 1 Decembrie 2019 din Brașov printr-o festivitate ce a inclus depunere de coroane de flori la „Monumentului ostaşului necunoscut”, defilare și recitaluri de muzică populară.


    În încheierea festivităților dintr-o zi foarte reușită, la ora 19.00 a avut loc „retragerea cu torțe”, una dintre activitățile tradiționale ale Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”. 172 de vânători de munte au defilat cu torțe, pe traseul Biserica Neagră - Strada Mureșenilor - Bulevardul Eroilor - Comandamentul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”– Sala Patria, oferind un spectacol deosebit..

Comentarii

Ultimă oră