Sari la conținut

Brașovenii au ocazia să vadă cum „operează” robotul chirurgical daVinci

brasovenii-au-ocazia-sa-vada-cum-opereaza-robotul-chirurgical-davinci

Duminică, 19 martie 2017, la scena din incinta Coresi Shopping Resort, braşovenii sunt invitaţi să vadă cum lucrează un... robot.

Este vorba despre un eveniment de prezentare, ce va avea loc între orele 10 şi 17.00, în care vor fi făcute demonstraţii cu robotul chirurgical daVinci, un model demo identic cu cel instalat de curând la un spital privat din Braşov (Spitalul Sf. Constantin).

La ora 11:30, va fi prezentat în detaliu sistemul daVinci Si de către Dr. Bogdan Moldovan, medic șef secție chirurgie. Robotul și echipa medicală vor fi la dispoziția publicului larg între orele 10:00 și 17:00.

Primele intervenţii chirurgicale cu ajutorul robotului chirurgical daVinci Si urmează să fie efectuate la sfârşitul lunii, în centrul medical privat.

Chirurgia asistată de robot, numită şi chirurgie robotică, presupune utilizarea unui sistem revoluţionar care include un braţ dotat cu o cameră de înaltă rezoluţie şi mai multe braţe mecanice cu instrumente chirurgicale deosebit de fine şi flexibile, conectate la o consolă computerizată acţionată de chirurg.

Chirurgul, aşezat la consola poziţionată lângă masa de operaţie, controlează braţele robotului, beneficiind de o imagine 3D, mărită, de înaltă rezoluţie, a structurilor anatomice de la locul intervenţiei chirurgicale, un control foarte fin al instrumentelor, o siguranţă sporită.

Cu ajutorul chirurgiei robotice este posibilă efectuarea anumitor intervenţii chirurgicale delicate şi complexe care ar fi deosebit de dificile, riscante sau chiar imposible prin tehnicile convenţionale. Avantajele incontestabile ale utilizării robotului daVinci Si sunt precizia sporită, creşterea gradului de siguranţă, recuperarea rapidă, riscul scăzut de sângerare şi infecţie, durerea minimă, cicatrici de dimensiuni reduse, spitalizare de scurtă durată, gradul ridicat de flexibilitate şi confort pentru pacient şi chirurg.

Comentarii

Ultimă oră