Sari la conținut

Brașoveni componenți ai delegaţiei României la Jocurile Olimpice de Iarnă 2018

brasoveni-componenti-ai-delegatiei-romaniei-la-jocurile-olimpice-de-iarna

Delegaţia României care participă la Jocurile Olimpice de Iarnă de la PyeongChang, din Coreea de Sud, are în componență 12 sportivi care sunt studenţi sau absolvenţi ai Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sporturi Montane, din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov.

Din cei 28 de sportivi care formează delegaţia României prezentă în Coreea de Sud trei sunt studenţi ai Facultăţii braşovene, iar opt sunt absolvenţi ai aceleiaşi facultăţi. Sportivii sunt însoțiți şi de 14 antrenori, dintre care o parte sunt brașoveni.


   Raluca Strămăturaru şi Valentin Creţu sunt studenţi în anul al II-lea la masterat, la specializarea „Diagnoză şi prognoză psihomotrică” şi reprezintă România la proba de sanie.

Daniela Haralambie este studentă în anul II la licenţă, la specializarea „Sport şi performanţă motrică” şi concurează la proba de schi sărituri.

Florin Cezar Crăciun este absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sporturi Montane din Braşov şi se va alinia la start în proba de bob. George Răzvan Buta, absolvent al Universităţii Transilvania din Braşov va concura la biatlon, alături de Marius Petru Ungureanu, şi el absolvent braşovean.

Gheorghe Iulian Pop, membru în echipa de biathlon a fost de asemenea student al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sporturi Montane.

Delia Ivaş, absolventă a Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sporturi Montane este antrenoarea echipei de skeleton, iar Alexandru Grigore Comşa şi el absolvent al aceleiaşi facultăţi, este antrenorul echipei de sanie.

Student al facultăţii braşovene a fost şi Constantin Daniel Borca, acum antrenor al echipei de schi fond, la fel şi Iulian Daniel Păcioianu, care acum este antrenorul echipei de bob. Magdo Nemeth Csaba, antrenorul echipei de schi sărituri, a absolvit şi el tot la Universitatea Transilvania din Braşov.

......................................................................................................................


   Sportivul braşovean Paul Constantin Pepene s-a clasat, duminică, pe locul 24 în proba de skiatlon (15 km stil clasic + 15 km stil liber), din cadrul Jocurilor Olimpice de la PyeongChang, din Coreea de Sud.

Paul Pepene, în vârstă de 29 de ani, a încheiat cursa cu timpul de o oră 18 minute, 20 de secunte şi patru zecimi. Proba a fost câştigată de norvegianul Simen Hegstad Krueger, urmat pe podium de compatrioţii săi Martin Johnsrud Sundby şi Hans Christer Holund. Paul Constantin Pepene va mai concura la PyeongChang în probele de schi fond de 15 km şi 50 km, cu start în bloc.

Comentarii

Ultimă oră