Sari la conținut

Brașoveanul Vladimir Sofronie, în vârstă de 9 ani, triplu campion balcanic la șah junior

brasoveanul-vladimir-sofronie-in-varsta-de-9-ani-triplu-campion-balcanic-la-sah-junior-

Titlul de campion balcanic la toate cele trei probe ale balcaniadei de juniori la șah (șah clasic, șah rapid și blitz), grupa băieți 10 ani revine României prin reprezentantul ei, Vladimir Sofronie de numai 9 ani! Vladimir a revenit acasă noaptea trecută cu cele 3 cupe după 9 zile de competiție în Muntenegru.

În orașul Cetinje, considerat capitala istorică a Muntenegrului unde se află și reședința oficială a președintelui muntenegrean, tocmai s-a încheiat CAMPIONATUL BALCANIC DE ȘAH PENTRU JUNIORI ȘI JUNIOARE cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani. O competiție grea și obositoare, care s-a întins pe parcursul a 9 zile de competiție, în perioada 30 septembrie - 8 octombrie 2022 și care a constat în 3 probe: șah clasic, șah rapid și blitz, jucate mixt (fete și băieți). O încercare grea pentru cei 9 ani ai lui Vladimir Sofronie, care a jucat 20 din cele 29 de partide doar în ultimele 2 zile ale competiției, însemnând 11 partide de blitz și 9 partide de șah rapid.


În total au participat 106 copii din 11 țări: Bulgaria, Slovenia, Moldova, Muntenegru, Macedonia de Nord, Kosovo, Albania, Croația, Bosnia&Herțegovina, Serbia, România, iar delegația României a participat la Balcaniadă cu 6 juniori și 6 junioare (12 copii în total), câte un băiat și câte o fată pentru fiecare grupă de vârstă: U8, U10, U12, U14, U16 și U18 ani.


Performerul delegației tricolore a fost brașoveanul VLADIMIR SOFRONIE, care s-a impus la categoria U10 ani, el câștigând locul 1 la toate cele 3 probe de șah: clasic, rapid și blitz, fără nicio înfrângere în cele 29 de partide jucate în total. Deși Vladimir are doar 9 ani, doar anul viitor va împlini 10 ani, el s-a impus categoric în fața unor copii de 10 ani.


În urma rezultatelor internaționale obținute anul trecut de Vladimir: campion al Uniunii Europene de șah clasic U8 ani și vicecampion european la Blitz U8 ani, el a fost selecționat de Federația Română de Șah pentru a reprezenta România la Balcaniada de juniori, fără costuri pentru el, Vladimir participând ca invitat. Din păcate, Vladimir nu ar fi putut să participe fără această invitație, deoarece Asociația Club Sportiv Logic 64 din care face parte este un ONG/asociație non-profit care nu și-ar fi permis deplasarea lui momentan. Deoarece Vladimir este prea mic pentru a se deplasa singur în Muntenegru, el a fost însoțit de tatăl său la balcaniadă, maestrul internațional Iulian Sofronie, care a fost numit șef de delegație de către Federația Română de Șah, astfel că și pentru tatăl lui Vladimir deplasarea a însemnat zero costuri pentru familie. Mama lui Vladimir a rămas acasă de data aceasta, urmărind de acasă competiția și așteptând de la distanță rezultatele. Noaptea trecută, Vladimir a ajuns acasă din Muntenegru.


Vladimir Sofronie este fiul fostului campion național de seniori, maestrul internațional Iulian Sofronie și a Maestrei Federației Internaționale de Șah, Claudia Bilciu Sofronie, vicecampioană mondială în perioada junioratului. Vladimir face parte din Asociația Logic 64 Brașov.


Mulțumiri:


Părinții lui Vladimir mulțumesc maestrului internațional George Cătălin Ardeleanu care este antrenorul lui Vladimir, alături de părinții săi.
Mulțumiri de asemenea doamnei învățătoare Petronela Cristea de la Școala Gimnazială nr. 19 din Brașov unde Vladimir este elev. Doamna învățătoare îl susține pe Vladimir în practicarea șahului de performanță, ajutându-l în același timp să mențină la fel de sus și performanțele școlare.


Mulțumiri Fundației Comunitare Brașov și presei brașovene pentru că au crezut în potențialul lui Vladimir și nu lasă să treacă neobservate rezultatele lui, care vin, pe lângă pasiune și talent, în urma unui efort consecvent și al multor ore de muncă.


Mama lui Vladimir, președinte al Asociației Club Sportiv Logic 64 Brașov, caută în continuare colaboratori și sponsori care să susțină financiar următoarele deplasări pentru competiții naționale și internaționale la care cu siguranță Vladimir are toate șansele să reprezinte cu succes și mândrie Brașovul și România.

Pentru detalii: persoană de contact este Claudia Sofronie - președinte Clubul Sportiv Logic 64 Brașov - telefon 0745 322342

Comentarii

Ultimă oră