Sari la conținut

Braşoveanca Lucica Bunghez a scăpat de tumoarea-gigant, dar se teme pentru pensie

La opt ani de când a fost operată cu succes de o tumoare de 72 kg braşoveancei Lucica Bunghez îi e teamă să nu îi taie statul pensia de boală.

Are 54 de ani şi cum se schimbă legislaţia în România femeia se teme să nu rămână fără nicio sursă de venit. "La sfârşitul acestei luni, fiul meu, Marius, şi soţia lui vor avea o fetiţă. Nu mai am decât o singură temere: acum, când legile se schimbă peste noapte, să nu cumva să rămân fără pensie. Eu abia mă mişc prin casă. De muncit, nici nu se pune problema”, a mărturisit braşoveanca pentru ring.ro.

Al doilea caz din lume. Lucica s-a născut cu neurofibrom, o maladie ce provoacă dezvoltarea de tumori la nivelul pielii, ţesuturilor şi oaselor. În anul 2000, medicii i-au făcut o biopsie din tumoare, moment în care aceasta a început să crească până a ajuns la dimensiuni uriaşe. De aici a început chinul. Luni de zile petrecute prin spitale, până pe 21 ianuarie 2004, când a avut loc intervenţia chirurgicală salvatoare. Operaţia a fost efectuată de profesorul Ioan Lascăr, şeful Clinicii de Chirurgie Plastic a Spitalului Floreasca, împreună cu o echipă de medici americani, condusă de dr. McKay McKinnon. Costul intervenţiei: 250.000 de lire sterline a fost suportat de Discovery Channel care a realizat un documentar crud, cu filmări dintre cele mai dure - din timpul intervenţiei, care se numeşte „Superchirurgie - O tumoare de 72 de kilograme“.  Lucica este al doilea caz din lume de tumoare-gigant excizată cu succes, primul fiind al americancei Lori Hoogewind cu o tumoare de 91 kg.

S-a ales cu diabet. În prezent femeia deşi s-a ales cu boli ce pot fi duse pe picioare: osteoporoză şi neuropatie diabetică e mulţumită că trăieşte. „Profesorul Lascăr, salvatorul meu, este mulţumit de modul în care am evoluat după operaţie. Tumoarea făcuse ravagii în organismul meu. La internare cântăream 112 kg, iar la externare - 42. Nici acum nu şi-a revenit ficatul. Am un lob afectat. În plus, am osteoporoză şi neuropatie diabetică. Îmi fac insulină dimineaţa şi, de-a lungul zilei, iau, în medie, şase-opt pastile pentru că am dureri. De la atâtea pastile m-am ales şi cu boală de reflux şi am dureri de stomac. Anual merg control la «Parhon», la profesorul Dumitrache şi la Floreasca, la profesorul Lascăr”, a declarat Lucica Bunghez, pentru ring.ro.


În prezent a mai apărut în lume al treilea caz de tumoare gigantică. Este vorba de Nguyen Duy Hai, de origine vietnameză, în vârstă de 31 de ani, care are o tumoare de 90 de kilograme la piciorul drept, care va fi operat.(L.A.)

Comentarii

Ultimă oră