Sari la conținut

BRAȘOV: Se reiau lucrările la cea mai mare pepinieră din țară

brasov-se-reiau-lucrarile-la-cea-mai-mare-pepiniera-din-tara

Odată cu încălzirea vremii, au fost reluate lucrările de amenajare a celei mai mari pepiniere din țară, investiție care a demarat în vara anului trecut , la marginea cartierului Noua. Pentru amenajarea acestei pepiniere, pe o suprafață de 1,87 hectare, Primăria Braşov a obţinut o finanţare nerambursabilă prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, încă din 2012, scrie bizbrasov.ro.

Valoare eligibilă a proiectului este de 952.109 Euro, 60% fiind finanţare europeană, şi 40% contribuţie proprie, 380.844 Euro. Lucrările de amenajare efectivă a pepinierei au fost estimate însă la 2.967.526 de lei și sunt realizate de firma Conforest SA din Brașov.

Practic, până la venirea iernii, au fost realizate 40% din lucrări, iar săptămâna trecut a fost emis ordinul de reîncepere a lucrărilor. Până în prezent, a fost amenajat terenul prin curățarea și terasarea lui, a fost construită clădirea anexă și s-a turnat fundația pentru amenajarea remizei care va fi destinată pentru gararea utilajelor, dar și depozit pentru toate echipamentele. În perioada următoare, se va lucra la introducerea utilităților, amenajarea solarului, dar și a secțiilor de cultură, respectiv a parcelelor destinate producerii puieților, precum și la instalarea sistemului de irigații. Amenajarea pepinierei, care va fi de altfel cea mai mare din ţară, era necesară astfel ca pe viitor să nu se mai cumpere puieţi pentru împăduririle pe cele aproape 15.000 de hectare de fond forestier aflat în proprietatea municipalităţii.

Comentarii

Ultimă oră