Sari la conținut

BRAȘOV: S-au calificat la cel mai important concurs de informatică din lume, dar nu au bani să ajungă acolo

brasov-sau-calificat-la-cel-mai-important-concurs-de-informatica-din-lume-dar-nu-au-bani-sa-ajunga-acolo

Deşi se numără printre cei mai buni informaticieni ai lumii, autorităţile îi ignoră. Mai mulţi elevi din Braşov şi din Câmpina stau la mila sponsorilor, după ce s-au calificat în finala celui mai important concurs de informatică din lume: American Computer Science League.

Aceştia afirmă că pentru ei competiţia este foarte importantă deoarece cântăreşte foarte mult la admiterea la facultate şi, bineînţeles, pe viitor, scrie realitatea.net. Elevii din cadrul Colegiului Naţional Andrei Şaguna din Braşov participă de zece ani la concursul american şi au câştigat ultimele două ediţii. Pentru deplasarea în SUA, cei trei adolescenţi au nevoie de 6.000 de euro. "Deocamdată nu am făcut rost de bani. Avem nişte promisiuni. Să vedem dacă se concretizează sau nu. În principiu ne-ar costa 1.200 - 1300 de euro pe elev", a spus profesoara Irina Aupici. "Ar însemna să ratez una dintre provocările vieţii. Este o experienţă foartă importantă pentru orice elev", a afirmat Gabriel Ineluş, unul dintre elevi.

Cinci elevi de la Liceul Energetic din Câmpina s-au calificat şi ei în finala American Computer Science League. Au obţinut un punctaj impresionant: 192 de puncte din 200. Însă, visul de a obţine premiul cel mare este strivit pentru că nu au bani nici măcar de paşapoarte. Elevii din Câmpina au nevoie de 10 mii de euro pentru transport, cazare şi masă. Până acum, au reuşit să strângă doar 20% din sumă şi nicio instituţie de învăţământ nu s-a oferit să îi susţină.

Comentarii

Ultimă oră