Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC) informează printr-un comunicat de presă transmis AGERPRES, că ediția a 25-a, de primăvară, aniversară, a Programului "Vacanțe la țară", debutează duminică, 3 mai și se va derula până pe 19 iunie.
"Destinatarii programului sunt toate categoriile de turiști, care pot descoperi viața satului, tradițiile locurilor respective, ospitalitatea specifică acestui tip de turism și, nu în ultimul rând, pot servi o masă tradițională cu bucate specifice fiecărei zone pentru care vor opta", se arată în comunicat.
Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) a propus valorificarea programului prin agențiile de turism membre, ca și la edițiile precedente, se arată în comunicat. Tarifele recomandate pensiunilor pentru actuala ediție a Programului "Vacanțe la Țară" sunt: pensiuni de două margarete 175 de lei /persoană, pensiuni de 3 și 4 margarete 225 de lei/ persoană, iar la pensiunile de cinci margarete 290 de lei/ persoană, scrie agerpres.ro.
În tarif sunt incluse cinci nopți de cazare în cameră dublă, respectiv șase zile, prima noapte de cazare fiind aferentă zilei de duminică. Sejurul se va încheia în ziua de vineri. Fiecare pensiune participantă la program va oferi micul dejun din partea casei. Rezervările se pot face direct la pensiuni, prin agențiile membre ANAT, prin filialele ANTREC.
Filialele ANTREC participante în prima fază la program sunt: Alba Argeș (Rucăr), Bihor( Băile Felix, Băile 1 Mai, Remeți), Brașov (Bran, Moieciu, Râșnov, Teliu, Timișul de Jos, Zărnești), Constanța, Covasna( Balvanyos, Dalnic,Târgu-Secuiesc), Gorj (Cartiu, Baia de Fier, Peștișani, Tismana), Iași (Codrii Pașcanilor), Maramureș( Botiza, Desești, Șieu, Rozavlea, Poienile Izei, Săpânța, Borșa), Mehedinți (Pensiuni din Clisura Dunării /Cazanele Dunării), Neamț (Ceahlău,Pipirig) și Prahova (Slănic Prahova).Pe parcurs vor adera și alte pensiuni, inclusiv din alte regiuni, se mai precizează în comunicatul de presă.