Sari la conținut

Brahms International vrea să construiască un Crash-Center la Braşov

Centrul ar putea reduce preţurile autovehiculelor chiar şi cu câteva mii de euro, datorită costurilor cu forţa de muncă mult mai scăzute în România decât în restul ţărilor Uniunii Europene

Sorin Varga, managerul companiei braşovene Brahms International, a anunţat că intenţionează să construiască, în parteneriat cu Universitatea Transilvania şi cu firma austriacă DSD din Linz, primul Crash Center din Europa de Est. Investiţia ar urma să se ridice la aproximativ cinci milioane de euro, 70% din această sumă urmând să provină din fonduri structurale. „Deocamdată proiectul este blocat din cauza unui litigiu pe terenul pe care Universitatea Transilvania Braşov, Primăria şi Camera de Comerţ şi Industrie urmau să construiască, tot din fonduri europene, un Centru de cercetare şi dezvoltare Tehnologică”, a declarat Varga.
20% din preţul unei maşini se regăsesc în teste. Potrivit lui Varga, în cazul în care marii producători de autovehicule şi de componente auto vor alege să îşi facă omologarea la Braşov, preţul unui automobil ar putea să scadă considerabil. „Se plătesc milioane de euro pe aceste teste. După părerea mea, 20% din preţul unei maşini se regăseşte în aceste teste de omologare a pieselor şi maşinilor, iar în cazul în care vor lucra cu noi, preţul unei maşini ar putea să scadă chiar şi cu câteva mii de euro, având în vedere că vom putea să ne axăm pe o forţă de muncă bine pregătită, dar mai slab plătită decât în Occident, deoarece costul cu forţa de muncă aici este încă redus faţă de restul ţărilor din Uniunea Europeană”, a spus sursa citată.

Comentarii

Ultimă oră