Sari la conținut

Boxele portabile pot face mai relaxantă reîntoarcerea copiilor la școală

boxele-portabile-pot-face-mai-relaxanta-reintoarcerea-copiilor-la-scoala

O idee excelentă de cadou pentru copilul dumneavoastră pentru a marca reîntoarcerea la școala sunt boxele portabile. Motivul principal: boxele portabile sunt ușor de transportat și pot fi luate oriunde își doresc aceștia să învețe. Acasă în mediul virtual sau la școală în condiții de siguranță stabilite de fiecare școală, învățarea este un proces individualizat pentru fiecare copil.


Muzica pregătește creierul pentru învățare


Cu ajutorul boxelor portabile copii vor putea asculta muzica preferată, dar pot și învăța cu mai mult succes. Totul e să asculte doar muzica potrivită, cu efect stimulator și terapeutic în acealși timp.

De exemplu, Don Campell în lucrarea sa “Efectul Mozart” arăta că audierea unei sonate de Amadeus Mozart are efecte neașteptate asupra creierului copilului de la cele mai fragede vârste. Principalele efecte observate sunt:


l îmbunătățirea abilităților vizuale și spațiale;
l scaderea timpul necesar învățării;
l integrarea ambele emisfere ale creierului pentru o învățare mai eficientă;
l reducerea stresul și stimularea creativitatea.


Această carte a fost urmată de alte numeroase cercetări și studii de caz care au confirmat aceste date și au adus și alte informații relevante. De exemplu, un studiu interesant realizat de psihologului Georgi Lozanov, a arătat că studenții care au învățat o limbă străină ascultând muzică barocă au înregistrat un procent de eficacitate de 85-100%. Mai mult decât, fixarea noilor informații, chiar și pentru cei care erau începători în învățarea limbilor străine s-a dovedit a fi mult mai stabilă și de durată.


Muzica și rolul ei terapeutic


Oamenii se simt mult mai fericiți când ascultă muzică, iar aceast aspect i-a făcut pe cercetători din lumea întreagă să analizeze potenţialul terapeutic al muzicii. Potrivit medicalnewstoday.com, când ascultăm o melodie care ne trezește amintiri intense, fie plăcute, fie dureroase, creşte nivelul de dopamină din creierul nostru. Elementele de bază ale muzicii, precum ritmul sau melodia, au ecouri atât la nivel psihologic, cât şi la nivel funcţional, afirmă Barbara Else, expert pe politici şi cercetare în cadrul Asociaţiei Americane de Terapie prin Muzică.


Într-adevăr, un studiu realizat de către Universitatea McGill din Canada, în 2011, a arătat că ascultarea muzicii creşte nivelul de dopamină produs în creier, un neurotransmiţător responsabil, printre altele, de producerea senzaţiei de fericire. Acest lucru poate fi folosit eficient în tratamentul depresiei, dar și în ameliorarea manifestărilor ce apar în boli precum autismul sau ADHD-ul. Copii se vor relaxa mai ușor și se vor integra mai rapid în mediul social în care ajung. Cu ajutorul unor boxe portabile aceștia îți pot descătușa energiile prin muzică și dans, iar capacitatea lor de comunicare în grupul de prieteni crește semnificativ.


Părerea generală a mediului academic este una pozitivă: integrarea muzicii în viața unui copil aduce relaxare, crește capacitatea de concentrare a acestuia și creează o stare de dispoziție generală bună, propice unei învățări active. Și cine nu-și dorește un copil vesel, cu chef de viață și dornic să exploreze lumea înconjurătoare? Din fericire, cu ajutorul boxelor portabile, muzica îi poate însoți cu succes și în acest atipic an școlar.

Comentarii

Ultimă oră