Sari la conținut
bono-de-la-u2-barbatul-anului-2016

Revista Glamour l-a desemnat pe Bono bărbatul anului 2016. Jurnaliştii au declarat pe site-ul oficial că de ani de zile au evitat astfel de onoruri, dar că starul rock este cel mai potrivit pentru acest statut.

Potrivit unui mesaj publicat pe site-ul revistei, bărbații nu au fost luați în calcul, de-a lungul anilor, pentru un titlu, deoarece ''tribul pe care îl celebrăm este cel al femeilor'', scrie Agerpres.

Cu toate acestea, atunci când ''o importantă vedetă rock, care ar putea face orice, decide să se concentreze asupra drepturilor femeilor și fetelor din întreaga lume - ei bine, acest lucru merită celebrat. Suntem mândre să-l numim pe rock-starul Bono primul nostru 'Bărbat al Anului' '', se arată în mesajul celor de la Glamour.

Bono, în vârstă de 56 de ani, a creat în 2015 campania ''Poverty Is Sexist'', menită să le ofere celor mai sărace femei din lume șansa la educație, servicii medicale și oportunități de afaceri. Campania este o inițiativă a organizației ONE, pe care artistul a creat-o în 2004 pentru a lupta împotriva sărăciei și a bolilor din Africa, mai arată sursa citată.

Bono a mulțumit revistei Glamour pentru premiu, precizând că ''lupta pentru egalitatea de șanse nu poate fi câștigată decât dacă bărbații o vor purta alături de femei''.

Gala de decernare va avea loc în Los Angeles, la 14 noiembrie.

Comentarii

Ultimă oră