Sari la conținut

Bonjour! În februarie, AFI Brașov aduce Parisul la Brașov

bonjour-in-februarie-afi-brasov-aduce-parisul-la-brasov

Pornind de la contextul actual în care ne-au fost restricționate vacanțele, evenimentele și petrecerile… am identificat nevoia oamenilor de a pleca în călătorii și lipsa contextelor în care-și pot exprima afecțiunea față de jumătatea lor. De aici ideea de a aduce Parisul - Orașul Iubirii - mai aproape de brașoveni în februarie, luna dedicată dragostei. Dacă brașovenii nu pot merge la Paris, vine Parisul la ei :).

În februarie, dragostea te trimite la Paris. La propriu și la figurat. AFI Brașov a pregătit o tombolă dedicată cumpărătorilor din mall ce are ca premiu un citybreak în 2, în minunatul Paris, pentru când se vor ridica restricțiile de călătorie.

Pentru orice cumpărătură de minim 200 de lei din magazinele și restaurantele din AFI Brașov, în perioada 1- 28 februarie 2021 mergi la info desk și ceri un talon de participare la tombola iubirii, în baza bonului de cumpărături. Extragerea se va face live pe facebook -ul AFI Brașov în data de 1 martie 2021 la ora 12.00. E fain să iubești! (Vezi aici regulamentul oficial al tombolei aici https://bit.ly/2NZ70Qs)

Între timp, ce poate fi mai romantic decât să-ți inviți iubita la o cafea în Paris în februarie… la AFI Brașov, într-o piațetă boemă cu vedere spre Turnul Eiffel? Să cucerești Podul Iubirii întins peste Sena de mână cu jumătatea ta. Să lași un lăcățel cu inițialele sau cu o declarație faină de amour ca mărturie a poveștii voastre de dragoste pe celebrul Pod al Iubirii din Paris, reinterpretat de meșteri locali. Să descoperi expoziții de pictură dedicate iubirii și starea de bine pe care ți-o pot transmite artiștii stradali.

În weekend-ul 13 - 14 februarie, esplanada de la etajul mall-ului, transformată într-o piațetă boemă cu iz parizian, va prinde viață cu ajutorul artei ce va răsfăța retina și auzul vizitatorilor. Un caricaturist va imortaliza chipurile faine ale îndrăgostiților. Acordurile de vioară și de pian vor face inimile vizitatorilor să bată pe note romantice, iar mimii se vor asigura că vor pune zâmbetul pe chipurile brașovenilor, și nu numai.

Știai că celebrul Turn Eiffel, care deși nu a fost gândit ca o construcție romantică, atrage un număr uriaș de cereri în căsătorie în fiecare an la Paris, sau cel puțin așa era înainte de pandemie...? Sperăm să aibă succes și la Brașov :).

Și pentru că Parisul înseamnă și artă, nu numai povești de dragoste am pregătit și o expoziție de pictură cu tema IUBIREA desenată de artiști locali. Tablourile sunt poziționate la etajul 1, vis a vis de Obsentum. Cum arta reușește să ne alinte retina, dar și sufletul, anumite tablouri ale artiștilor locali vor avea o misiune importantă. Vor deveni vedetele unei licitații menite să strângă fonduri pentru ONG-ul Hera. Acesta și-a propus să funcționeze ca un SPA al sufletelor pentru femeile din Brașov și noi ne-am propus să-i susținem. Dacă simți că vrei să te implici și tu, pentru a susține starea de bine a femeilor din comunitatea ta, urmărește pagina de facebook AFI Brașov pentru mai multe detalii despre acest proiect.

Ce poate fi mai romantic decât să găsești o scrisoare de dragoste în cutia poștală sau sub pernă? O scrisoare de modă veche, scrisă de mână cu penița poate fi unul din cele mai inspirate gesturi de a-ți arăta dragostea față de jumătatea ta în 2021.

Expoziția cu scrisori de dragoste ale cuplurilor celebre din literatura română și internațională e menită să te inspire la declarații faine de amour. Nu mai știi să scrii de mână? Am pregătit workshop-uri dedicate scrierii caligrafice și redactării scrisorilor în perioada 14 - 24 februarie cu artista Anca Timiș. Participarea este gratuită. Participanții s-au ales prin intermediul unui concurs organizat pe contul de facebook AFI Brașov.

În februarie te provocăm să-ți declari dragostea, în scris sau verbal, după cum te simți mai confortabil și inspirat prin declarații faine. Ți-am amenajat zone pline de amour și acel quelque chose pentru poze și amintiri faine în AFI Brașov.

Zona cu nori sub formă de inimă poziționată la parterul mall-ului menită să-ți reamintească faptul că sentimentul de dragoste te poate ajuta să plutești de fericire. Celebra cafenea franțuzească - Cafe de Paris - cu măsuțe, felinare, scaune din fier forjat, decorate cu flori, toate sunt menite să-ți servească amintiri cu miros de cafea cu iz parizian. De reținut că lăcățelele și etichetele pentru Podul Iubirii din esplanadă se pot lua gratuit de la Info desk.

Și pentru că #afifain înseamnă să le spui oamenilor pe nume atunci când vorbești cu ei, încurajăm vizitatorii să-și ia gratuit de la info desk tag name-uri pe care-și pot scrie numele pentru ca staff-ul din magazine și de ce nu, și ceilalți vizitatori să li se poată adresa într-un mod prietenos, folosind numele lor, ca într-o comunitate.

Pandemia ne-a afectat inspirația declarațiilor de iubire, starea de spirit și posibilitatea de a pleca în vacanțe romantice, de aici ideea de a oferi brașovenilor o alternativă, de a crea un context menit să-i inspire să-și declare iubirea, o destinație faină pentru timpul liber în luna dragostei la AFI Brașov. Căci o simplă plimbare prin Paris e menită să-ți aducă lucruri magnifique la tot pasul. Merci!

Comentarii

Ultimă oră