În plin scandal în sistemul sanitar românesc, în fostul spital din Săcele zac medicamente expirate de aproape 7 ani, pereţii sunt plini de mucegai şi pânză de păianjen, iar într-un frigider din incinta fostei unităţi sanitare sunt depozitate recipiente în care doar în urma unor analize de laborator se poate lămuri exact ce substanţe sunt! Reporterul Braşovul Tău a sesizat Direcţia de Sănătate Publică din Braşov. Şefa D.S.P. , dr. Lavinia Buvnariu, ne-a declarat că a dispus, de urgenţă, măsuri!
    În 2010 spitalul din Săcele era funcţional, în aprilie 2011 a fost închis, iar în octombrie 2014 ministrul Sănătăţii de la acea vreme, Nicolae Bănicioiu, a vizitat, în plină campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale, fosta unitate sanitară şi a promis că se va redeschide! N-a văzut nici medicamentele expirate încă din ianuarie 2010 când spitalul era funcţional, nici mucegaiul, nici pânza de păianjen, nici recipientele din frigiderul deconectat, de mult, de la reţeaua de alimentare cu energie electrică? Acum, colegul său de partid din Săcele, Virgil Popa, în plină campanie electorală pentru alegerile locale din Săcele, promite şi el redeschiderea spitalului şi nu oricum, ci în regim de urgenţă. Nici el nu vede medicamentele expirate, mucegaiul şi recipentele cu surprize? Primarul din Săcele, Radu Florea Nistor, care conduce urbea din 2012, nu vede, nici acesta, nimic?
 
NICOLAE BĂNICIOIU – fost ministru al Sănătăţii
Vizită-fulger la fostul spital din Săcele, în 2014, cu promisiuni electorale

Primul în turul electoral din 2014 al ministrului Sănătăţii de la acea vreme a fost Spitalul municipal Săcele, despre care a promis că se va redeschide. Nicolae Bănicioiu nu a precizat atunci, când, şi mai ales, ce sume a pus Guvernul deoparte pentru reintroducerea în circuit a unităţii sanitare, potrivit romaniacurata.ro. A arătat însă, cu degetul şi spre autorităţile locale. Nicolae Bănicioiu nu a văzut însă, în timpul vizitei, nici medicamentele expirate, nici mucegaiul, nici recipientele din frigider? Contactat telefonic pentru un punct de vedere, fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a răspuns, a aflat de la reporterul Braşovul Tău care este situaţia în fostul spital din Săcele, dar când i s-a solicitat o adresă de mail pentru detalii, Nicolae Bănicioiu a ales să închidă telefonul şi să aplice „politica struţului”.  

VIRGIL POPA – candidat PSD pentru funcţia de primar în Săcele
Promite, în 2016, electoral, redeschiderea spitalului

Colegul de partid al lui Nicolae Bănicioiu, Virgil Popa(PSD), candidat la fotoliul de primar al oraşului Săcele, afirmă: “Mă ţin de cuvânt faţă de oamenii cărora le-am promis ceva !”
Primul proiecte pe care ing.Virgil Popa îl promite săcelenilor:
1. SĂNĂTATE: Redeschiderea în regim de urgenţă a spitalului Municipal Săcele”, potrivit saceleanul.ro. Virgil Popa nu a văzut însă, nici el, nici medicamentele expirate, nici mucegaiul, nici recipientele din frigider? Virgil Popa nu a răspuns la telefonul mobil pentru un punct de vedere.

RADU FLOREA NISTOR
Promitea, în 2014, sute de mii de lei din bugetul local pentru redeschiderea spitalului        

Primarul din Săcele, Radu Florea Nistor (ALDE), promitea, în timpul vizitei lui Nicolae Bănicioiu din 2014: Este vorba despre 400-500.000 de lei din bugetul local, pentru reabilitarea clădirii şi apoi, cam 200.000 de lei lunar, pentru întreţinere şi plata utilităţilor.  , potrivit romaniacurata.ro . Radu Florea Nistor nu a văzut însă, nici el, nici medicamentele expirate de aproape 7 ani, nici mucegaiul, nici recipientele din frigider? Primarul din Săcele, Radu Florea Nistor, nu a răspuns la telefon pentru un punct de vedere.

Contactată telefonic, şefa Direcţiei de Sănătate Publică din Braşov, dr. Lavinia Buvnariu, ne-a declarat, după ce i s-a adus la cunoştinţă situaţia din fostul spital din Săcele, că va dispune, de urgenţă, măsuri. Totodată, Buvnariu a explicat că medicamentele expirate nu pot fi distruse în orice condiţii, ci doar de către reprezentanţii unei firme specializate în efectuarea unor astfel de operaţiuni. Laviniei Buvnariu i s-a comunicat și informația, deținută la redacție, cu privire la situația unei persoane care ar fi intrat, în urmă cu doi ani, în clădirea fostului spital din Săcele și ar fi ajuns apoi, la medic cu o inflamație în zona gâtului. O sursă medicală din domeniul sănătății publice brașovene a confirmat telefonic, ieri, pentru Brașovul Tău: ,,Știu despre cine este vorba!’’. Rămâne de văzut, în caz de vinovăție, cine trebuie să răspundă! Ancheta jurnalistică demarată pe tema fostului spital din Săcele va continua, cu respectarea prezumției de nevinovăție până la un verdict definitiv al organelor abilitate.