Sari la conținut

Forbes România a lansat  topul celor 500 de miliardari ai României. Potrivit catalogului editat de trustul Adevărul, cu averi cuprinse între  82 şi 42 de milioane de euro, pe primele trei locuri în topul celor mai bogaţi braşoveni se află Ioan Neculaie, Călin Costan şi Mihai Miron.

Neculaie rămâne numărul 1. Cel mai bogat braşovean este Ioan Neculaie,  cu o avere de 80-82 milioane de euro. În cadrul ediţiei trecute a clasamentului, Neculaie avea în jur de  97-100 milioane de euro. Anul 2009 nu i-a adus prea multe motive de bucurie lui Ioan Neculaie, patronul Prescon Group, care controlează fabrica de autocamioane Roman. Profiturile acestuia au scăzut, având în vedere  recesiunea economică.
Costan e pe-aproape. Un alt braşovean care apare în topul Forbes este Călin Costan, cu o avere estimată la 60 milioane euro (anul trecut, 68 de milioane de euro). Costan este patronul grupului ICCO, care cuprinde firme de construcţii şi din industria electronică. Acesta  mai deţine un centru medical particular, specializat în cardiologie.
Bani din medicamente. Braşoveanul Mihai Miron,  cu o avere de circa 45 milioane de euro, are afaceri în domeniul farmaceutic şi în cel  agricol. Mihai Miron a câştigat mai întâi locul I la olimpiadele naţionale de chimie în liceu, iar apoi a vrut să câştige locul I şi în afaceri. A început munca direct în laborator, ca farmacist, fiind primul român care a produs medicamente în sistem privat. Din lista de  inventate şi brevetate de către Miron face parte şi celebrul paracetamol sinus, medicament împotriva răcelii.

Comentarii

Ultimă oră