Sari la conținut

I-a schimbat din funcţii Guvernul Boc şi tot el, i-a pus la loc. Aşa stau lucrurile în privinţa unora dintre şefii instituţiilor  descentralizate din Braşov. Pentru că normativul în baza căruia s-au făcut înlocuirile de şefi de deconcentrate de anul trecut a fost declarat neconstituţional, vechii şefi de instituţii trebuie să revină în funcţii.

Schimbări politice.

Guvernul Boc a decis în urmă cu un an, să-şi pună politic, şefi la descentralizate. Imediat, a trimis în teritoriu ordine scrise prin care directorii ale căror culori politice erau necorespunzătoare, au fost schimbaţi din funcţii. Cei nemulţumiţi, s-au adresat magistraţilor pe motiv că normativul în baza căruia s-au făcut mutările, este neconstituţional. Şi au avut dreptate. Pentru că legea n-a modificat-o nimeni, în termenul legal de 45 de zile, s-a revenit la starea iniţială.

Şefi „vechi” la finanţe

Astfel, vechiul şef de la Garda Financiară din Braşov, Vasile Bilinschi, a devenit şeful cel nou. Şi la Direcţia Generală a Finanţelor Publice din Braşov, Lucian Voinescu a revenit la conducerea instituţiei. Vechiul şef, Ion Popescu, a primit înştiinţare că Voinescu se întoarce.

Popescu, încă în procese.

Dacă Lucian Voinescu a primit ordin de reinstalare în funcţie, predecesorul său, Ion Popescu (FOTO), n-a primit ordin de la Bucureşti, prin care să fie reîncadrat pe funcţia de şef la Direcţia de Statistică din Braşov. Mai mult, Popescu are 3 procese pe rol, prin care vrea să demonstreze că a fost dat jos din funcţie, incorect. La Direcţia Regională pentru accize şi operaţiuni vamale, Constantin Stoian este reîncadrat în prezent, pe postul de director executiv, deţinut până acum un an.

Aşteaptă hârtiile

La Agenţia de Mediu din Braşov, nu se pune problema revenirii în funcţie a actualului subprefect, Ciprian Băncilă. El a cerut în scris, în 2009, să fie încadrat pe post de şef serviciu. Astfel, funcţia de director al Agenţiei de Mediu este vacantă iar postul urmează să fie scos la concurs. Purtătorul de cuvânt al reprezentantului Guvernului la Braşov, Monica Morgovan, spune că fiecare minister trebuie să trimită documente în teritoriu, pentru revenirea şefilor de instituţii pe posturi. Aceştia, la rândul lor, informează Prefectura Braşov. Până acum, au notificat modificările, Garda Financiară şi Direcţia Generală a Finanţelor Publice. Lista rămâne deschisă.

Amelia Vulcu

Comentarii

Ultimă oră