Sari la conținut

Biserica „Sfântul Nicolae” din Budila a fost sfinţită după renovare

biserica-sfantul-nicolae-din-budila-a-fost-sfintita-dupa-renovare

Credincioșii Parohiei Budila din județul Brașov, au primit duminică, 5 noiembrie 2017, vizita Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

Cu această ocazie, ierarhul a binecuvântat lucrările efectuate în ultimii ani la Biserica „Sfântul Nicolae” din localitate.

Locașul de cult a fost renovat la exterior și la interior prin eforturile comunității parohiale și cu sprijinul autorităților județene și locale.

Ierarhul a binecuvântat cu apă sfințită locașul de cult și a sfințit icoanele de pe catapeteasmă și pictura interioară.

După slujba de binecuvântare, IPS Laurenţiu a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, din care au făcut parte stareţul Mănăstirii „Sfântul Dimitrie” din Sighişoara, arhimandritul Ghelasie Ţepeş, protopopul de Săcele, Sorin Şerban, parohul Daniel Săraru şi alţi slujitori ai sfintelor altare.

La final, ierarhul i-a hirotesit iconomi pe actualul paroh, părintele Daniel Săraru şi pe fostul paroh, părintele pensionar Ioan Bunea.

De asemenea, credincioşii au avut posibilitatea să cinstească moaştele Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei, aduse de la Catedrala mitropolitană din Sibiu.

După Sfânta Liturghie, IPS Laurenţiu a sfinţit şi casa parohială din Budila care a fost renovată recent.

Comentarii

Ultimă oră