Sari la conținut
biserica-neagra-spatiu-liturgic-evanghelic

Biserica Evanghelică C. A. din România - Parohia Braşov invită toţi doritorii să participe la ghidajele tematice oferite publicului, în cadrul cărora se va putea cunoaşte mai de aproape edificiul fascinant Biserica Neagră, prezentate de colaboratori calificaţi ai Parohiei.

Miercuri, 31 iulie, de la ora 17:00, preotul Peter Demuth va conduce ghidajul intitulat „Strigă în gura mare, nu te opri! Înalţă-ţi glasul ca o trâmbiţă” - Biserica Neagră, spațiu liturgic evanghelic.
Cei care vor lua parte la ghidaj vor avea ocazia de a cunoaște istoria reforma­țiu­nii transilvănene conduse de umanistul brașovean Johannes Hon­terus și modul în care Biserica Neagră reflectă crezul evanghelic în zilele noastre.
Biletul pentru ghidajele speciale este 8 lei, iar participarea se face pe bază de înscriere prealabilă până cel târziu în ziua ghidajului, la ora 15:00, la sediul Parohiei din Piaţa Sfatului 17, telefonic: 0268511824 / 0722325614 sau prin e-mail: guide@biserica-neagra.ro.
Următoarele ghidaje tematice:
-»Lumea înălţimilor.« Prezentare turn, clopote şi acoperiş – cu Liliana Şelaru, 7 august
-»Voi cânta Domnului cât voi trăi« Prezentare orga Buchholz - cu Steffen Schlandt, 14 august
-»Covoarele orientale şi stranele din Biserica Neagră: de la obiecte de folosinţă la simboluri ale statutului social« - cu Richard Sterner, 21 august
-»Strigă în gura mare, nu te opri! Înalţă-ţi glasul ca o trâmbiţă« Biserica Neagră, spaţiu liturgic evanghelic – cu Peter Demuth, 28 august.

Comentarii

Ultimă oră