Sari la conținut
bilantul-negru-al-lui-ialomitianu

După ce a adus România la faliment, prin măsurile fiscale pe care le-a luat, dar a îmbogățit clientela politică a PDL, Gheorghe Ialomițianu, cel mai sinistru ministru al Finanțelor pentru români, cerșește acum voturile brașovenilor, pentru un nou mandat.
Ce ar trebui să facă Ialomițianu, însă, este să-și ceară scuze tuturor românilor pe care i-a batjocorit, aducându-i la cel mai scăzut nivel de trai după 1989, în timp ce acorda sume fabuloase de la bugetul de stat firmelor de casă ale PDL, care au construit, pe sute de miloane de euro, bazine de înot la sate, săli de sport în mijlocul câmpului şi patinoare la preţuri supraevaluate.
Sărăcie în buzunare, sute de mii de firme în faliment și spitale închise. Prin asta s-a caracterizat perioada în care Gheorghe Ialomițianu a fost Ministrul Finanțelor. Cu toate astea, PDL-istul vopsit în ARD are destul tupeu încât să mai ceară încă o dată votul brașovenilor.
Incompetența guvernelor Boc – Ungureanu a avut ca efect sărăcirea populației și migrarea investitorilor către alte țări din zonă, cu o fiscalitate mai lejeră decât cea de la noi. Artizanul acestor inginerii este nimeni altul decât Gheorghe Ialomițianu, care declara în prima săptămână de mandat: ,,Indiferent de situaţie, nu trecem nici la majorări de impozite, nici la tăieri de cheltuieli”. După ce a realizat că jaful la drumul mare de la ministerul Elenei Udrea trebuie cumva acoperit, Ialo a trecut la tăieri drastice: între 25% și 40% din salariile bugetarilor, ajutoarele pentru creșterea copiilor, pensiile și ajutoarele sociale.
Dacă la unii a tăiat, altora le-a mărit: TVA-ul a crescut de la 19 la 24%, firmelor li s-a impus impozitul forfetar și alte taxe au crescut chiar și de 4 ori. Drept consecință, 300.000 de firme au fost închise, iar companii precum Colgate-Palmolive au plecat din Brașov, Nokia și Tnuva au spus ,,adio” Clujului. În urmă au rămas cca. 1,5 milioane de șomeri.
În timp ce pensionarii își numărau mărunțișul ca să le ajungă de pâine, Elena Udrea construia săli de sport la sate pline de pensionari sau terenuri de fotbal în pantă. Următoarea victimă a proastei administrări a Finanțelor țării a fost sistemul medical. Zeci de spitale au fost închise pe motivul că trebuia făcută economie la bugetul statului. Astfel,  bolnavii de cancer și cei cu alte afecțiuni grave au fost condamnați la moarte.

Comentarii

Ultimă oră