Sari la conținut
bilant-de-sfarsit-de-an-la-teliu

Vasile Şerban, primarul comunei Teliu, face, la sfârşit de an, un ­bilanţ al împlinirilor şi al neîmplinirilor în activitatea Primăriei pe care o conduce.
„Am constatat că o mare parte a dorinţelor noastre s-au realizat, însă nu în proporţie de 100%, aşa cum ne-am fi dorit, din cauza lipsei fondurilor
➭    În decursul acestui an am continuat lucrările care au fost iniţiate în anul 1996, alimentarea cu apă în zona 2 de presiune (SP2), lucrări care vor continua şi în anul 2014.
➭    Lucrările grădiniţei cu program prelungit, începute în anul 2007 acum sunt în proporţie de 80% finalizate.
➭    În decursul lunii noiembrie, s-a finalizat documentaţia şi totodată s-a demarat începerea lucrării de refacere a podului de legătură dintre DN10 şi ocolitoare, fiind necesară devierea  traficului de căruţe şi utilaje agricole de pe DN10. Lucrarea  este o investiţie foarte importantă şi sperăm ca până la sfârşitul anului să fie dată în folosinţă.
➭    După cum bine ştiţi, în anul 2006 s-au demarat lucră­rile pentru ocolitoarea paralelă cu DN10, fiind înscrisă în programul 577 privind lucrările la drumuri şi alimentare cu apă, acestea nefiind finalizate din cauza bugetului redus.
➭    Anul acesta am reuşit să asigurăm fondurile necesare pentru funcţionarea instituţiei şcolare din bugetul propriu, acestea fiind: transportul GRATUIT al copiilor cu microbuzele şcolare, abonamentele de transport ale profesorilor, de asemenea aprovizionarea cu lemne  pentru toată perioada iernii şi in­clusiv a tuturor necesităţilor pentru funcţionarea corespunzătoare a Şcolii Gimnaziale Teliu. ”
Pe parcursul ultimilor ani a  crescut  simţitor numărul de beneficiari ai ajutorului social, în acestă situaţie fiind aproximativ jumătate din gospo­dăriile localităţii, mo­tiv pentru care  au scăzut  veniturile proprii locale.
Regretele şi durerea mare din sufletul domnului Primar Şerban Vasile şi a întregului executiv sunt că nu s-au alocat suficiente fonduri pentru asigurarea plăţii pe întregul an a asistenţilor personali, această sumă fiind alocată doar pentru 6 luni. În ultima perioadă s-au făcut nenumărate adrese, atât la Direcţia de Finanţe Publice cât şi la Prefectura Braşov, motiv pentru care s-a efectuat o deplasare împreună cu asistenţii personali la Instituţia Prefectului în încercarea de a obţine un răspuns concret şi în speranţa că suma necesară de bani pentru plăţile restante ale asistenţilor personali va fi obţinută.
Aceste încercări au dus la rezolvarea situaţiei pentru însoţitorii persoanelor cu handicap, care cu siguranţă se descurcă foarte greu, iar cu suferinţa bolnavilor şi mai ales cu lipsa medicamentelor, boala sau starea în care se află s-ar putea  agrava.
Situaţia este destul de gravă, atât la nivel local cât şi la nivel naţional, deşi dreptul la viaţă este garantat de Constituţia României. Primarul Localităţii Teliu declară că este o ­situaţie ingrată şi pentru dânsul, ­deoarece însoţitorii bolnavilor cu handicap se prezintă zilnic la sediul instituţiei pentru a-şi face cunoscută situaţia şi pentru a-şi obţine drepturile care sunt consemnate în lege. În urma tuturor demersurilor, se speră ca până la sfârşit de an să îşi  primească salariile restante.

Comentarii

Ultimă oră