Sari la conținut

O braşoveancă susţine că iubitul ei şi vecinul acestuia au fost bătuţi de o patrulă de jandarmi pentru că au refuzat să se legitimeze.

Prietena unuia dintre tinerii care susţin că au fost bătuţi de jandarmi spune că amicul ei se îndrepta spre casă împreună cu un vecin. În centrul Braşovului, au fost opriţi de o patrulă mixtă, formată dintr-un jandarm şi un poliţist, pentru a fi legitimaţi.
N-aveau „buletine”. Femeia spune că scandalul a pornit în clipa în care cei doi tineri implicaţi le-au mărturisit oamenilor legii că nu au la ei documentele de identitate. „Jandarmii nu au mai stat să le explice nimic, pur şi simplu i-au trântit la pământ, din spusele vecinilor care i-au văzut, i-au luat, i-au târât până la dubă, i-au dus la secţie, unde nu am putut să intru pentru că nu am fost lăsată şi acolo numai ei ştiu ce s-a întâmplat, sunt bătuţi din cap până în picioare. Orice ar fi făcut nu trebuiau bătuţi în halul ăsta”, ne-a spus Cati Balaş, prietena uneia dintre victime.
Călcaţi în picioare. După cele povestite de prietenul ei, Cati Balaş se întreabă şi acum cu ce-au greşit cei doi să merite un asemenea tratament. „Ce putea să facă să merite lucrul ăsta? O amendă, ok, dacă au făcut ceva, sunt de acord dar nu călcaţi în picioare de 7 jandarmi, bătuţi cu bocancii în cap, în stomac, se văd leziunile. Nu văd motivul pentru care au trebuit să fie călcaţi în picioare cu bocancii în halul ăsta", a mai spus Cati Balaş.
La secţia 1. Femeia susţine că totul s-a petrecut în sediul Secţiei numărul 1 de poliţie. „La secţia de poliţie au leşinat şi s-a aruncat cu o găleată de apă peste ei ca să îşi revină, unul dintre ei purta ochelari, i-au luat ochelarii de la ochi ca să nu se spargă şi la plecare li s-au dat toate obiectele înapoi, Eu sunând de nenumărate ori pe telefonul prietenului meu, el nu răspundea, pentru că poliţiştii îmi dădeau respins întruna pentru că telefonul era la ei", mai adăugat Cati Balaş.
Băuseră bine. Cei doi bărbaţi implicaţi au recunoscut că băuseră bine, înainte de întreg scandalul. După câteva ore, ti­ne­rii au mers la spital. Unul din­tre ei a rămas internat, iar pri­etenul lui susţine că a primit certificat medico-legal. Din act reiese că are nevoie de 23 de zile de îngrijiri medicale, pen­tru însănătoşire. Oficialii Spi­talului Judeţean au refuzat să facă declaraţii cu privire la starea de sănătate a celor doi tineri.
Jandarmeria are filmare video. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi din Braşov, Ciprian Aldea, susţine că cei doi au refuzat să se legitimize şi se exclude varianta cum că aceştia ar fi fost brutalizaţi în vreun fel de jandarmi. „Nu există aşa ceva, fiecare este liber să spună ce doreşte, dar să vină şi cu dovezi. Avem şi filmarea lor când au plecat din secţie şi modul în care s-au comportat în secţie, vă asigurăm că nu a fost vorba de nicio brutalitate ba mai mult, ei au fost cei care erau recalcitranţi", a spus lt. Ciprian Aldea purtător de cuvânt IJJ Braşov.

Comentarii

Ultimă oră