Sari la conținut
batem-andorra

România joacă vineri seară, de la ora 21:25,  în Andorra şi trebuie să câştige la diferenţă mare de scor pentru a mai spera la obţinerea locului doi, care duce la barajul pentru Campionatul Mondial din Brazilia.
România a intrat în săptămâna decisivă pentru calificarea la Campionatul Mondial din Brazilia. Tricolorii au două meciuri de disputat, contra Andorrei, vineri şi contra Estoniei, pe 15 octombrie. România încă mai are şanse să se califice la un Campionatul Mondial pentru prima oară după 16 ani. Practic, pentru România sunt două variante. Una, în care România învinge Andorra şi Estonia, iar Olanda nu pierde cu rivalele tricolorilor pentru locul secund, Ungaria şi Turcia. Cealaltă variantă este cea în care Turcia bate Olanda la Istanbul, iar România mai contează doar dacă surclasează la scor atât Andorra, cât şi Estonia. Pentru România totul pică dacă Ungaria bate în Olanda. Atunci, naţionala lui Piţurcă va fi, oficial, eliminată din cursa de calificare la Campionatul Mondial din Brazilia.
Naţională de ospătari şi paznici de noapte. Cornel Dinu este de părere că tricolorii ar trebui să se impună categoric „Ce să spunem despre meciul cu Andorra? Au o echipă de ospătari şi de paznici de noapte. Naţionala de încercare fotbalistică a Andorrei nu trebuie să pună vreo problemă. Trebuie să câştigăm clar, nu se poate altfel”, a spus Dinu.
„Suntem favoriţi!” Alex Bourceanu împarte optimisul lui Victor Piţurcă şi spune că reprezentativa României este favorită la calificarea la barajul pentru CM 2014. „Va fi greu până vom marca şi sper s-o facem cât mai repede. Sunt aproape sigur că ne vom concentra la maximum şi vom câştiga meciul cu Andorra. Ar fi ruşinos să nu facem asta. Este un meci pe care ar trebui să-l câştigăm fără probleme. Ideal e la scor, dar nu ştiu dacă vom reuşi asta. Ţinând cont că Olanda este o echipă puternică şi va juca la un nivel foarte bun, cred că avem şanse mari să mergem la baraj”, a spus Bourceanu. „Şanse de calificare sunt foarte mari. Din punctul meu de vedere, dacă Olanda joacă la un nivel bun în ambele meciuri, nu foarte bun, cred că avem şanse uriaşe. Ei trebuie să câştige ca să fie cap de serie şi suntem ferm convinşi că nu va fi niciun aranjament. Cred că avem două meciuri la îndemână. Nu uşoare, dar pe care putem să le câştigăm”, a mai spus căpitanul Stelei, care are 21 de selecţii la echipa naţională.
„Neamţul” crede în naţionala lui Piţurcă. Liderul selecţiilor la echipa naţională a României, Dorinel Munteanu, are mare încredere în actuala generaţie şi crede că echipa lui Victor Piţurcă nu are cum să rateze calificarea la barajul pentru Campionatul Mondial din 2014. Antrenorul de la Kuban Krasnodar nu vede o victorie astronomică a României în Andorra, însă crede că tricolorii ar putea câştiga la trei goluri diferenţă. „Nu cred că naţionala noastră va rata barajul. Sunt foarte concentraţi şi puternici. România va bate Andorra. Nu ştiu dacă la şapte goluri, dar cu siguranţă la o diferenţă de trei goluri. Gigel Bucur e un jucător şi un caracter foarte puternic. Cred că ar trebui să joace la naţională”, a declarat Dorinel Munteanu.
Aşa ar putea arăta echipa. Victor Piţurcă este conştient că România trebuie să învingă Andorra la o diferenţă mare de goluri. În aceste condiţii, primul 11 al partidei din această seară ar putea arăta astfel: Tătăruşanu – Măţel, Goian, Chiricheş, Raţ – Costin Lazăr, Bourceanu – Torje, Bogdan Stancu, Maxim – Marica.  

Comentarii

Ultimă oră