Batalionul de Apărare Antiaeriană Piatra Craiului din Braşov a ajuns la o jumătate de secol de existenţă!

   Sărbătoare la Batalionul 228 Apărare Antiaeriană „Piatra Craiului” din Braşov. Unitatea militară a împlinit 50 de ani şi, cu acest prilej, a fost organizată o festivitate și o paradă militară.

     O ceremonie militară şi religioasă a avut loc luni, 3 iunie 2019, cu prilejul aniversării a 50 de ani de existenţă a Batalionului 228 Apărare Antiaeriană „Piatra Craiului”.

 Festivitățile aniversare au avut loc începând cu ora 11,00, la sediul unităţii din Garnizoana Braşov.

  Batalionul 228 Apărare Antiaeriană „Piatra Craiului” s-a înfiinţat în data de 1 iunie 1969 şi este una dintre cele mai apreciate unităţi ale Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”. Comandantul Batalionului este locotenent-colonel Robert Godry.

    Militarii Batalionului 228 Apărare Antiaeriană „Piatra Craiului” au avut până acum două misiuni în Polonia, unde s-au antrenat cu soldaţi din statele membre NATO. Cei mai apreciaţi militari au primit distincţii şi medalii.

    Tot astăzi, 3 iunie 2019 batalionului braşovean i s-a acordat din partea preşedintelui României, distincţia, „Virtutea militară, în grad de cavaler, cu însemne la pace”.

    Militarii braşoveni se pregătesc, acum, pentru cea de- a 3-a misiune NATO în Polonia.