Sari la conținut

Batalionul de Apărare Antiaeriană Piatra Craiului, o jumătate de secol de existenţă

batalionul-de-aparare-antiaeriana-piatra-craiului-o-jumatate-de-secol-de-existenta

Batalionul de Apărare Antiaeriană Piatra Craiului din Braşov a ajuns la o jumătate de secol de existenţă!

Sărbătoare la Batalionul 228 Apărare Antiaeriană „Piatra Craiului” din Braşov. Unitatea militară a împlinit 50 de ani şi, cu acest prilej, a fost organizată o festivitate și o paradă militară.


    O ceremonie militară şi religioasă a avut loc luni, 3 iunie 2019, cu prilejul aniversării a 50 de ani de existenţă a Batalionului 228 Apărare Antiaeriană „Piatra Craiului”.

Festivitățile aniversare au avut loc începând cu ora 11,00, la sediul unităţii din Garnizoana Braşov.

Batalionul 228 Apărare Antiaeriană „Piatra Craiului” s-a înfiinţat în data de 1 iunie 1969 şi este una dintre cele mai apreciate unităţi ale Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”. Comandantul Batalionului este locotenent-colonel Robert Godry.


   Militarii Batalionului 228 Apărare Antiaeriană „Piatra Craiului” au avut până acum două misiuni în Polonia, unde s-au antrenat cu soldaţi din statele membre NATO. Cei mai apreciaţi militari au primit distincţii şi medalii.

 Tot astăzi, 3 iunie 2019 batalionului braşovean i s-a acordat din partea preşedintelui României, distincţia, „Virtutea militară, în grad de cavaler, cu însemne la pace”.

Militarii braşoveni se pregătesc, acum, pentru cea de- a 3-a misiune NATO în Polonia.

Comentarii

Ultimă oră