Sari la conținut

„Bărbierul din Sevilla” vă dă întâlnire... online

Opera Brașov programează sâmbătă, 13 martie 2021, de la ora 18.30, online, LIVE, spectacolul cu opera bufă „Bărbierul din Sevilla” de G. Rossini. Titlul original al lucrării este „Il barbiere di Siviglia, ossia L'inutile precauzione” și beneficiază de un libret, scris în limba italiană, de Cesare Sterbini, bazat pe comedia francezului Pierre Beaumarchais. Premiera operei a avut loc pe 20 februarie 1816, la Teatro Argentina din Roma.


„Bărbierul din Sevilla” s-a dovedit a fi una dintre cele mai mari capodopere comice în muzică și a fost descrisă ca „opera buffă a tuturor operelor bufe”. După mai mult de două sute de ani de la premieră, rămâne o operă la fel populară, apreciată și îndrăgită.


Acțiunea are loc în orașul Sevilla din Spania secolului al XVIII-lea și se învârte în jurul inteligentului și întreprinzătorului Figaro, bărbier, un adevărat factotum. Contele Almaviva o curtează pe Rosina, nepoata și protejata lui Don Bartolo - care intenționează să se căsătorească cu ea. Așa că încearcă să-l țină pe Almaviva departe de Rosina și de casa lui. Dar Figaro, contra unor recompense substanțiale și folosindu-se de deghizări inteligente, va reuși să găsească soluțiile cele mai potrivite pentru a rezolva situația.

Distribuția: Rosina – Asineta Răducan, Contele Almaviva – Mihai Irimia, Figaro – Adrian Mărcan, Don Bartolo – Ștefan Schuller, Don Basilio – Dan Popescu, Berta – Sonia Hazarian, Fiorello/Ofițerul – Alexandru Aghenie (debut), Notarul – Emil Dumbravă (debut), Ambrogio – Cristian Dicu. Își dau concursul Orchestra și Corul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia artistică: Carmen Dobrescu. Scenografia: Rodica Garștea. Dirijor cor: Dragoș-Mihai Cohal. Coordonator spectacol: Anda Tabacaru. Regie scenă: Marilena Aldea.

Spectacolul va fi transmis, online, în direct, pe pagina de Facebook a Operei Brașov și pe canalul oficial de YouTube și va putea fi vizionat gratuit!


Eveniment desfăşurat cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov.

Comentarii

Ultimă oră