Sari la conținut

Bărbatul care s-a înecat în lacul de la Codlea era instructor de alpinism şi ghid montan

barbatul-care-sa-inecat-in-lacul-de-la-codlea-era-instructor-de-alpinism-si-ghid-montan

Bărbatul care s-a înecat duminică în lacul de la Codlea, găsindu-şi astfel sfârşitul, este Ion „Nuşu” Neagoe, instructor de alpinism şi ghid montan.

„Accidentul căruia i-a căzut victimă unul dintre cel mai bine pregătiţi alpinişti şi formatori AGMR ne-a luat pe toţi prin surprindere. Colegul nostru, Nuşu (Ion Neagoe), înota în lacul Codlea împreună cu Teodor, fiul lui de 14 ani, când ceva încă nelămurit l-a făcut să înceapă să ceară cu voce tare, ajutor. Ajutorul nu a sosit, iar Nuşu nu a reuşit să se salveze singur. Nuşu avea, la 47 de ani, o condiţie fizică excepţională (câştiga regulat maratoane montane la categoria lui de vârstă) şi era un exemplu de prudenţă şi rigoare în toate disciplinele pe care le practica, fie că era vorba de alpinism, alergare montană sau schi. Iar faptul că accidentul care i-a provocat moartea nu are nici măcar vreo legătură cu muntele face dispariţia lui mai tragică şi mai greu de acceptat. Adio, Nuşu! Drum bun!”, au scris colegii victimei, pe site-ul Asociaţiei Ghizilor Montani din România.


     Colegii lui Ion „Nuşu” Neagoe au lansat un apel de strângere de fonduri, pentru sprijinul familiei.

Colegii alpinistului au lansat şi un apel pentru strângere de fonduri prin care să sprijine familia îndoliată: „Cei ce doresc să ofere un sprijin suplimentar familiei lui Nuşu o pot face prin donaţii în contul AGMR, neapărat cu specificaţia «pentru Ion Neagoe (Nuşu)». Asociaţia Ghizilor Montani din România, Adresa: Braşov, str. Molidului, nr. 9, CUI: 10702061, Cod IBAN: RO87CECEBV0137RON0141971 deschis la CEC Bank Braşov”.

Sportivul a câştigat concursul montan de alergare Urlea Eco Trail Run, atât în 2017 cât şi 2018.

...................................................................................

Știrea inițială:

Lacul de la Codlea este cunoscut drept unul extrem de periculos, care îşi ia tributul în fiecare an.

„În jurul orei 11.40, duminică 2 septembrie 2018, un bărbat în vârstă de 47 de ani a intrat în apă. Bărbatul s-a îndepărtat la aproximativ 10-15 metri de mal, moment în care a început să strige după ajutor şi s-a scufundat. La scurt timp, la faţa locului au ajuns scafandrii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a scoate victima la suprafaţă. Au fost prezente la faţa locului echipajele de ambulanţă şi poliţie. Bărbatul ar fi fost însoţit de fiul său în vârstă de 14 ani, intrând în apă împreună”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov, agent şef Gabriela Dinu.

La faţa locului s-au deplasat ATSI Detaşamentul 1 cu barca, doi scafandri ai Detaşamentului 1 şi un scafandru al ISU Covasna, plus un autocamion pentru transportul materialelor de intervenţie, tot de la Braşov.

După mai bine de patru ore, bărbatul înecat a fost găsit şi scos la suprafaţă. S-au executat manevre de resuscitare, însă acesta nu a răspuns, astfel că a fost declarat decesul.

Comentarii

Ultimă oră