Sari la conținut

„Balul Căluşarilor” , eveniment mult-așteptat la Râșnov

balul-calusarilor-eveniment-multasteptat-la-rasnov

Eveniment aşteptat an de an de seniorii din Râşnov, dar nu numai, „Balul Căluşarilor” s-a desfăşurat în week-end-ul care a trecut, în prezenţa a peste 100 de persoane.

Prima parte a petrecerii a fost rezervată copiilor de la Ansamblul „Mugurelul”, de nenumărate ori premiaţi la concursuri judeţene şi naţionale, care au fost invitaţi să-i încânte pe cei prezenţi cu dansurile lor.

Punctul culminant al spectacolului, „Dansul Căluşarilor”, a fost prezentat de către unii dintre cei mai buni dansatori din zonă, membri ai „Căluşarilor veterani” şi ai „Junilor Râşnovului”, grupuri reunite pentru acest moment deosebit.

Petrecerea a continuat cu „Sârba”, „Brâul”, „Fecioreasca” sau „Căluţul oltenesc”, dar şi alte dansuri populare. Nu au lipsit însă nici dansurile clasice, apreciate din plin, mai ales de cei trecuţi de prima tinereţe, cu toţii încercând câte un tango sau câte un vals.

„Deşi timp de zeci de ani s-a desfăşurat în perioada Crăciunului, este pentru a treia oară când ne reunim în ianuarie. S-a luat această decizie deoarece mulţi râşnoveni care îşi doreau să participe sunt plecaţi de sărbători, iar faptul că a venit multă lume şi ne-am simţit atât de bune înseamnă că hotărârea a fost una inspirată. Ne bucurăm că acest obicei trăieşte peste generaţii şi bucură oamenii din Râşnov”, a spus Dorin Armăsar, unul dintre organizatori.

„Balul Căluşarilor” reprezintă o tradiţie importantă a râşnovenilor, Steagul Căluşarilor, moştenit de la Societatea de Lectură Română, fondată în 1896, fiind dovadă a vechimii acestei datini.

La fiecare ediție participarea se face pe bază de invitaţii.

Comentarii

Ultimă oră