Sari la conținut

Comitetului Olimpic şi Sportiv Român a solicitat ANST şi Ministerului Educaţiei demararea unei investigaţii, după ce la sesiunea specială organizată pentru olimpici au participat peste 900 de candidaţi.

Şi asta după ce  preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Octavian Morariu, s-a declarat surprins de numărul mare de candidaţi, 800 de competitori la concursuri sportive,  şi a cerut o investigaţie. Octavian Morariu a declarat că noţiunea de olimpic nu îi include decât pe cei 108 sportivi nominalizaţi de Centrele Naţionale Olimpice.  

"Demersul nostru a fost pentru o clarificare. Am vrut să văd cine sunt aceşti 700 de tineri olimpici, dar care nu figurează în statisticile noastre. Ei sunt sportivi. Ei sunt sportivi în alte loturi, echipe, cluburi. Aceşti sportivi nu sunt olimpici. Nu vreau să se întâmple lucruri sub această denumire de "olimpism", de "olimpic".

"Sunt prea multe chestiuni legate de acest cuvânt, de acest simbol, care s-au întâmplat în ultima vreme şi care nu crează o o imagine favorabilă mişcării noastre", a declarat Octavian Morariu. Potrivit reprezentanţilor Ministerului, conform procedurilor în vigoare, listele cu participanţii la competiţiile sportive care optează să susţină bacalaureatul în sesiunea specială sunt avizate şi asumate integral de către federaţiile sportive naţionale.Înainte de soluţionarea contestaţiilor promovabilitatea la bacalaureatul olimpicilor era de doar 34,2 la sută.

Comentarii

Ultimă oră