Sari la conținut

Avocat reţinut la Braşov, pentru comiterea mai multor infracţiuni

avocat-retinut-la-brasov-pentru-comiterea-mai-multor-infractiuni

Un avocat a fost reţinut, astăzi, de către Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov, fiind cercetat pentru comiterea mai multor infracţiuni. Acesta este acuzat pentru ultraj judiciar, exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi, precum şi folosirea însemnelor specifice profesiei ori purtarea robei de avocat în alte condiţii decât cele prevăzute de prezenta lege.

Potrivit informaţiilor primite de la purtătorul de cuvânt al PCA Braşov, procuror Ramona Muscalu, „în sarcina inculpatului Stătulescu Cristinel s-a reţinut că în perioada 2013-2016 acesta a exercitat activităţi specifice profesiei de avocat şi a folosit împuterniciri avocaţiale purtând antetul «Uniunea Naţională a Barourilor din România, Baroul Bucureşti», deşi acesta nu este înscris în tabloul avocaţilor din cadrul Baroului Bucureşti şi, în condiţiile în care nu i-a fost recunoscută calitatea de avocat, a proferat ameninţări cu moartea şi cu acte de violenţă la adresa unor magistraţi din cadrul Judecătoriei Sf. Gheorghe şi din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sf. Gheorghe”.

Bărbatul urmează să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Până la pronunţarea unei sentinţe definitive de către instanţele de judecată, inculpatul beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

Comentarii

Ultimă oră