Sari la conținut

Comitetului Ministerial pentru Situaţiide Urgenţă a decis, luni, transmiterea de avertizări hidrologice către 12 prefecturi din zona Dunării, după ce s-a constatat că pot avea loc fragmentări ale podurilor de gheaţă şi creşterea artificială de niveluri cu efecte locale pe sectorul aval Olteniţa, scrie Mediafax.

Ministerului Mediului şi Pădurilor informează că şedinţa extraordinară a Comitetului Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă  la care au participat şi reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor, a avut ca temă situaţia podurilor de gheaţă de pe fluviul Dunărea, stabilindu-se necesitatea transmiterii de avertizare hidrologică către cele 12 prefecturi din zona Dunării: Brăila, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Teleorman şi Tulcea.

Pot avea loc fragmentări ale podurilor de gheaţă, desprinderea şi punerea în mişcare a formaţiunilor de gheaţă, precum şi îngrămădirea acestora în sectoarele cu viteze mai mici ale debitelor şi creşterea artificială de niveluri cu efecte locale pe sectorul aval Olteniţa. O navă s-a scufundat pe Dunăre, duminică noapte, în zona Chiciu, judeţul Călăraşi, după ce un pod de gheaţă s-a rupt, marinarii reuşind să se salveze în ultimul moment.  (A.M.) foto: dailyfm.net

Comentarii

Ultimă oră