Sari la conținut

Avertisment prin SMS pentru braşoveni înainte de expirarea paşaportului

avertisment-prin-sms-pentru-brasoveni-inainte-de-expirarea-pasaportului

Persoanele cărora urmează să le expire paşaportul vor fi avertizate prin SMS, printr-un sistem de notificare ce devine funcţional începând de miercuri.


  Prefectura Braşov a anunţat că începând din 7 martie 2018 a devenit funcţional sistemul de notificare a cetăţenilor români cu privire la faptul că urmează să le expire paşaportul.

Astfel, deţinătorii de paşapoarte care au comunicat la depunerea ultimei cereri un număr de telefon valabil vor primi un SMS prin care vor fi informaţi că le expiră paşaportul, cu una până la trei luni înainte.

Prin acelaşi SMS destinatarii vor fi încurajaţi să se programeze din timp pentru a evita timpii mari de aşteptare din perioada de vară. Mai exact, oamenii vor citi următorul mesaj: „Paşaportul dumneavoastră va expira în curând. Pentru reînnoire, programaţi-vă online pe epasapoarte.ro (România) sau econsulat.ro (străinătate)”. Pentru SMS-urile transmise la nivel naţional, va figura ca semnatar Direcţia Generală Paşapoarte, iar pentru cele expediate în străinătate Departamentul Consular.

Mesajele vor fi trimise de la numărul scurt 1813, la eticheta de expeditor figurând termenul „Paşapoarte”.


    De asemenea, în luna martie vor primi un SMS de notificare cetăţenii cărora le-a expirat paşaportul în ultimele 6 luni.

Sistemul informatic a fost pus la dispoziţie de integratorul proiectului Sistemul Informatic Integrat de Management al Documentelor de Călătorie – E-Pass, Compania Naţională Imprimeria Naţională, în urma unei proceduri de achiziţie derulată prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.


    Reprezentanţii Prefecturii Braşov au mai anunţat că printre demersurile iniţiate de Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Afacerilor Externe pentru simplificarea procedurilor de obţinere a paşaportului şi de reducere a aglomeraţiei, care se înregistrează mai ales vara, se numără interconectarea sistemelor informatice ale celor două ministere, măsuri pe linie legislativă (proiectul de lege pentru creşterea valabilităţii paşapoartelor), de resurse umane (încadrarea de personal din sursă externă pentru serviciile de paşapoarte) precum şi organizarea unei campanii de conştientizare a cetăţenilor cu privire la necesitatea de a-şi face paşaport din timp pentru a evita aglomeraţia din perioada concediilor.

  Sloganul campaniei este „Anul are 12 luni, nu aştepta vara! Documentele de călătorie pot fi făcute din timp”.

Comentarii

Ultimă oră