Sari la conținut

Avertisment pentru şoferi: 16.000 de amenzi și 3.400 de permise reţinute

avertisment-pentru-soferi-16000-de-amenzi-si-3400-de-permise-retinute

Pentru siguranţa cetăţenilor, în perioada Crăciunului, peste 11.600 de poliţişti au acţionat suplimentar faţă de dispozitivul zilnic, în toată ţara, în locurile unde au avut loc manifestări religioase, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele drumuri naţionale şi autostrăzi, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite şi pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier. Zilnic, au fost în teren peste 4.000 patrule de ordine și siguranță, iar efectivele de poliție rutieră au utilizat aproximativ 800 de autospeciale, din care peste jumătate dotate cu aparate radar. Măsurile luate de poliţiştii care au acţionat pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice, siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare au făcut ca oamenii să se bucure în linişte de sărbătoarea Crăciunului.

Sărbătorirea tradițiilor creștine în siguranţă s-a datorat şi cetăţenilor, care au înţeles necesitatea adoptării unei conduite corecte în această perioadă.

În ultimele 72 de ore, poliţiştii au depistat peste 200 persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni, 28 dintre acestea fiind reţinute şi 21 arestate.

Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat aproximativ 30.000 de sancţiuni, în valoare de peste 7.789.000 lei şi au confiscat bunuri în valoare de 568.020 lei, scrie romaniatv.net.

Comentarii

Ultimă oră