Sari la conținut
avertisment-cu-privire-la-consumul-de-ciuperci

O fetiţă a murit din cauza intoxicaţiei cu ciuperci!

După aproape o săptămână de chin pe patul de la Terapie Intensivă, în ciuda eforturilor medicilor şi asistentelor de la Spitalul Clinic de Copii Braşov, o fetiţă de 7 ani din Apaţa a murit din cauza intoxicaţiei cu ciuperci. Se pare că şi tatăl ei se află internat din aceeaşi cauză la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă.

Suntem în plin sezon al ciupercilor, mai ales că ploile sunt din belşug. Din păcate, multe dintre ciupercile culese din natură sunt otrăvitoare. Medicii spun că şi cele comestibile pot fi contaminate cu spori ai celor toxice.

Potrivit specialiştilor, intoxicația cu ciuperci debutează după două-trei ore de la consumarea lor. Aceștia recomandă în cazul în care apar probleme, să ne adresăm imediat după ajutor medical pentru că fiecare minut contează.

„Se începe cu greață, cu vomă, diaree, febră, dar și cu o senzație oculară. Şi pierdere de cunoștință poate să fie”, explică medicii. În 30% din cazuri, intoxicaţia cu ciuperci e fatală.

Pentru a nu ajunge în astfel de situații critice, specialiștii vin cu recomandări:

   „Atragem atenţia populaţiei asupra riscului la care se expun persoanele care consumă ciuperci culese din mediul natural sau cumpărate de la persoane particulare. Având în vedere că este posibilă o evoluţie gravă, uneori letală a bolii, intoxicaţia cu ciuperci trebuie considerată o urgenţă medicală majoră, fiind obligatorie apelarea numărului de urgenţă 112 şi prezentarea imediată într-un serviciu medical de urgenţă”, spun specialiştii în sănătate publică.

Comentarii

Ultimă oră