Sari la conținut

Avarie majoră în Brașov. Mii de oameni au rămas fără curent electric

avarie-majora-in-brasov-sute-de-oameni-au-ramas-fara-curent-electric

Un transformator aflat în curtea Electrica din cartierul Uzina 2 a lăsat fără curent electric 25.000 de braşoveni, luni dimineaţă (1 aprilie 2019). Pe lângă casele şi apartamentele afectate, iluminatul public din cartierul Astra şi funcţionarea semafoarelor au fost afectate. Instituţiile din zonă au rămas și ele fără energie electrică!

Mii de braşoveni au rămas fără energie electrică luni dimineața după ce o avarie majoră a afectat reţeaua de distribuţie. Un incendiu a distrus un transformator de mare capacitate. Avaria i-a afectat şi pe şoferi, multe dintre semafoare nu au mai funcţionat, iar poliţiştii de la Rutieră au fost nevoiţi să iasă în intersecţiile oraşului pentru a dirija traficul.


   Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, Ciprian Sfreja, a declarat că un incendiu puternic, cu mare degajare de fum, a avut loc în municipiul Braşov, în zona de ieşire din oraş, spre Zizin.


    Pompierii au intervenit cu două autospeciale şi o autoscară.

„S-a intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă, incendiul a izbucnit la o clădire cu echipamente electrice ce deserveau mai multe transformatoare. A fost o degajare mare de fum şi s-a intervenit abia după ce a fost întrerupt curentul. Au ars mase plastice, cabluri si mobilier pe o suprafaţă de 400 metri pătraţi. Nu s-au înregistrat victime”, a declarat Ciprian Sfreja.

Între timp, s-a deschis o anchetă care să scoată la iveală motivul pentru care transformatorul a luat foc.


    Potrivit reprezentantului Electrica, ar fi fost vorba de un scurt circuit la unul dintre echipamentele din staţie, însă ancheta va stabili cu exactitate cauzele.

Comentarii

Ultimă oră