Sari la conținut

Autoritățile din Codlea intenționează să interzică comercializarea și folosire petardelor

autoritatile-din-codlea-intentioneaza-sa-interzica-comercializarea-si-folosire-petardelor

Localnicii sunt aşteptaţi luna aceasta la o dezbatere publică. Va urma şi o hotărâre de Consiliu Local

După numeroasele accidente din ultima perioadă cauzate de petarde, autorităţile locale din municipiul Codlea se pregătesc să adopte o hotărâre de consiliu local privind interzicerea acestor dispozitive explozive.

Deocamdată, a fost lansat un sondaj pe reţelele de socializar și în primă fază aproximativ 80% din respondenţi s-au pronunţat pentru interzicerea folosirii petardelor în localitate. De acord cu folosirea petardelor s-au declarat un numar mult mai mic de persoane.

„În cursul acestei luni vrem să organizăm o dezbatere publică, la care ar urma să participe şi medicul Dan Grigorescu de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Braşov, care va prezenta riscurile şi consecinţele folosirii acestor materiale pirotehnice. Ulterior, în luna ianuarie sau în februarie, vrem să promovăm şi proiectul de hotărâre de Consiliu Local”, a explicat viceprimarul municipiului Codlea, Erwin Albu.

Petardele se vând „ca drogurile”

Potrivit viceprimarul municipiului Codlea, Erwin Albu, în Codlea există reţele bine organizate de comercializare a materialelor pirotehnice. „Se acţionează ca în cazul comercializării drogurilor. Cei care le vând, ascund petardele în coşurile de gunoi sau în maşini şi acostează potenţialii clienţi pe stradă, unde se plimbă cu mâinile goale. Când găsesc un client, merg cu acesta la «depozit», unde se efectuează tranzacţia”, a explicat Erwin Albu.

Acesta a precizat că, pentru a-i descoperi pe comercianţi, au fost organizate mai multe flagrante, iar în urma acestor acţiuni au fost deschise mai multe dosare penale.

Medicul Dan Grigorescu, după Revelionul 2020: Două destine „mutilate”

Anunţul autorităţilor din Codlea a fost făcut în contextul unei noi postări despre petarde şi „petardaţi” a medicului Dan Grigorescu, şef al Secţiei de Chirurgie Plastică şi Reparatorie a Spitalului Judeţean Braşov. Medic care de cinci ani cere interzicerea folosirii acestor articole de cei neaveniţi, tocmai din cauza mutilărilor produse. Dr. Dan Grigorescu spune că anul acesta au fost doar doi pacienţi internaţi în noaptea de Revelion după ce au fost mutilaţi de petarde. Însă tot au fost.

„Mă declar învins. Din nou! Nici anul acesta nu am reuşit să împiedic apariţia la Braşov a accidentelor prin explozie de petarde în noaptea de Revelion. Nu au mai fost internaţi 16 pacienţi, ca în urmă cu 5 ani, nici 13 ca acum 4 ani, nici 8 ca acum 3, ş.a.m.d., ci doar doi. Dar tot e prea mult! O să poată spune unii că, raportat la numărul de elemente pirotehnice detonate în perioada sărbătorilor Anului Nou, e o nimica toată! Ceva de genul „doar 0,00000...%”. Dar dacă discutăm despre două destine «mutilate», calculul procentual e bătut de departe de numerele absolute! Aşa că, chiar şi învins cum mă declar, nu îmi rămâne decât să continui această «cruciadă» anti-accidente prin petarde. Pentru ca Anul Nou viitor să fie cu adevărat fericit din acest punct de vedere pentru toţi!”, a declarat dr. Dan Grigorescu.

Comentarii

Ultimă oră