Sari la conținut
autobuz-electric-pe-linia-9

După ce zilele trecute a fost livrat către RATBV cel de-al 17-lea autobuz electric, începând de joi, 26 noiembrie operatorul de transport public introduce pe al șaptelea traseu de transport din municipiul Brașov unul dintre mijloacele moderne, noi și complet nepoluante, care va deservi traseul liniei 9, ce asigură legătura între zonele Rulmentul – Coresi – Independenței – Municipal și retur. Până la sfârșitul acestui an RATBV S.A. va recepționa și va pune în circulație încă opt autobuze electrice, astfel că utilizatorii sistemului de transport public de călători din municipiul Brașov vor beneficia de serviciile unui total de 25 de autobuze electrice noi.

De când au fost livrate și date în exploatare, autobuzele electrice au parcurs în municipiul Brașov aproximativ 265.000 de kilometri, contribuind atât la scăderea cantității de noxe emise în aer, cât și la creșterea calității serviciului de transport oferit de RATBV.

În cadrul primului contract încheiat de Primăria Municipiului Brașov cu producătorul din Cehia, în valoare de aproape 76 de milioane, este prevăzută livrarea la Brașov a 32 de autobuze electrice, iar în cadrul celui de-al doilea contract, livrarea a încă 20 de autobuze 100% electrice.

Comentarii

Ultimă oră