Sari la conținut

Aubameyang a fost ales cel mai bun fotbalist african din 2015

aubameyang-a-fost-ales-cel-mai-bun-fotbalist-african-din-2015

Pierre-Emerick Aubameyang, golgheterul gabonez al echipei germane de fotbal Borussia Dortmund, a fost desemnat cel mai bun jucător african al anului 2015, detronându-l astfel pe Yaya Toure, laureatul precedentelor patru ediții și căpitanul selecționatei Cote d'Ivoire, campioana en titre a Africii.

Aubameyang, în vârstă de 26 ani, a acumulat 143 de puncte în ancheta la care au participat selecționerii sau directorii tehnici ai federațiilor afiliate la Confederația Africană de Fotbal (CAF), impunându-se în fața lui Yaya Toure, jucătorul lui Manchester City (136 pct) și a ghanezului Andre Ayew de la Swansea City, care a primit 112 pct.

"Auba", cum este supranumit atacantul gabonez în Germania, a marcat 27 de goluri în 27 de meciuri disputate pentru Borussia Dortmund de la debutul acestui sezon, afându-se în vizorul marilor cluburi europene. Tatăl său a fost căpitanul Gabonului și a jucat ca profesionist în Franța, în timp ce mama sa este de origine spaniolă.

Atacantul s-a născut în Franța, dar a făcut primii pași în fotbal în Italia, formându-se la academia lui AC Milan. El a evoluat apoi, sub formă de împrumut la diverse formații franceze, înainte de a semna cu Dortmund, în 2013.

Titlul rezervat celui mai bun antrenor al anului a revenit francezului Herve Renard, care a câștigat în 2015, cu naționala Cote d'Ivoire, al doilea său titlu de campion al Africii, după cel obținut cu Zambia în 2012.

Comentarii

Ultimă oră